Як дізнатися через SMS і QR-код, коли прибуде громадський транспорт у Львові. Інструкція

4717 0
Віднедавна львів'яни через смартфон або звичайний телефон можуть дізнаватися, коли прибуде громадський транспорт на конкретну зупинку. Журналісти Tvoemisto.tv вже скористалися новим сервісом: пропонуємо інструкцію.

На зупинках громадського транспорту у Львові продовжують розміщувати спеціальні наліпки, за допомогою яких можна дізнаватися, коли прибуде маршрутка, трамвай або тролейбус. На наліпках є така інформація: назва зупинки, індивідуальний QR-код та код зупинки.

У ЛКП «Львівавтодор» Tvoemisto.tv повідомили, що наліпки поступово розмістять на усіх зупинках громадського транспорту міста. Зокрема, вони вже є на вулиці Стуса уздовж руху трамвайного маршруту №8.

SMS-повідомлення

На наліпці є код зупинки. Написавши повідомлення з цим кодом на номер 2214, у відповідь прийде SMS з часом прибуття транспорту. Скористатися послугою можна з будь-якого мобільного телефону. SMS-відповідь приходить упродовж кількох секунд.

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv Ігор Могила, начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор», вартість sms від відправника – відповідно до тарифів мобільного оператора. Відповідь приходитиме безкоштовно.

QR-код

Щоб скористатися цим варіантом, потрібно мати смартфон та підключення до інтернету. Зчитавши з наліпки QR-код (для цього необхідно завантажити відповідну програму), ви перейдете за посиланням із інформацією саме для цієї зупинки.

Читайте також: Smart Львів. Як у місті координують роботу транспорту. Фото

«Ми виготовили наліпки для кожної зупинки та поступово розміщуватимемо їх у павільйонах. На жаль, це не вдасться втілити на всіх зупинках, адже на деяких наразі просто немає місця для цього, а клеїти на самі знаки – не варіант», – розповів раніше Мирослав Голяк, web-розробник, співініціатор проекту. 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!