Як допомогти організму «оговтатися» після свят? 6 порад

2166 0
Не проходять безслідно для людського організму довгі Новорічні та Різдвяні свята. Велика кількість їжі, алкогольних напоїв і безсонні ночі відображаються у дзеркалі постсвяткового понеділка. Пропонуємо вам кілька порад, як зробити процес повернення до життя менш безболісним для вашого організму.
фото: www.elpopular.pe

фото: www.elpopular.pe

Не рекомендується вживати очищувальні чаї, організм і без того зневоднений, ви можете нанести йому великий удар. Також не слід зловживати абсорбентами, вони виводять не тільки погані речовини з організму, але і хороші. Можна пити воду, чай, глюкозу і регідрон, щоб відновити водно-сольовий баланс в організмі.

Перші кілька днів корисно перед роботою протерти обличчя шматочком льоду, випити неміцного чаю, поснідати легкою їжею, наприклад – кашею або знежиреним сиром. На обід краще вживати сік, воду, легкі страви, суп або борщ. Вечеря також повинна бути легкою, не калорійною – наприклад, овочевий салат або каша, чай, компот.

Читайте також: Як увійти в робочий ритм після свят?

Намагайтеся, щоб їжа увесь тиждень була легкою, ненав'язливою, містила клітковину і була рідкою: це допоможе відновити шлунок. Чай і сік – бажано зі вмістом вітаміну «С», який позитивно впливає на організм з постсвятковим синдромом. Можна почати приймати вітаміни, щоб повернути собі сили і здоров'я. І звичайно ж, добре висипатися – як мінімум, тиждень після святкування.

Отже, підсумуємо поради щодо відновлення організму після свят :
1. Ґрунтовно виспатися.
2. Ніякої кави, зустрічати ранок тільки неміцним чаєм, краще кількома чашками.
3. Теплий душ, не гарячий і не холодний, а саме теплий, щоб не шокувати свій організм. У душі слід провести стільки часу, скільки хочеться. Після душу розтерти себе рушником.
4. Час від часу випивати склянку води зі шматочком лимона.
5. Влаштовувати собі прогулянки на свіжому повітрі. Цей пункт обов'язковий, вашому організму терміново потрібен кисень.
6. Постаратися утриматися від алкоголю, газованих напоїв, фастфудів та інших некорисних продуктів.

Джерело: poradnyk.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!