Як досягти успіху. 5 порад від Тараса Кицмея. Відео

5723 0
Під час Години коду в Сихівській гімназії Тарас Кицмей, співзасновник та член ради директорів компанії SoftServe, розповів школярам про особливості й можливості ІТ, а також дав кілька порад.
фото: Олександри Чернової

фото: Олександри Чернової

Сьогодні, 5-го грудня, у НВК «Школа-гімназія «Сихівська» (вул. Гната Хоткевича, 48) співзасновник та член ради директорів компанії SoftServe Тарас Кицмей провів Годину коду. Tvoemisto.tv занотувало кілька важливих порад:

Треба знайти роботу, яка Вам цікава. Звичайно ж ту, яка ще й приносить кошти. І найважливіше – до якої маєте здібності.

Є багато способів, як можна себе реалізувати в ІТ. Однак, важливим є розуміння, що IT-індустрія – це не тільки програмування, а ще й також бізнес-аналіз, дизайн, архітектура, контроль якості тощо.

Зараз існує так звана «економіка знань», у якій кожна людина – міні-компанія, яку треба все життя розвивати.

Є особливість – ви не можете всього знати, але треба постійно працювати над собою.

Треба все життя вчитися, якщо хочете досягти чогось. Сидіти на дивані та дивитися телевізор – це цікаво, але лише на три години. У результаті бачимо людину, яка у 18 років каже, що в житті вже побачила все. Якщо ви вважаєте, що все знаєте – то це кінець.

Успіху досягають лідери. Так, треба багато вчитися, але водночас і мати лідерські якості й проявляти ініціативу.

Читайте також: Історія успіху SoftServe. Як компанія зі Львова підкорює світ

Нагадаємо, Година коду – це глобальна ініціатива, спрямована на популяризацію інформаційних  технологій. У всьому світі до неї доєдналося понад 200 мільйонів школярів. «Вчителі інформатики увесь листопад проходили тренінги в LITS, щоб провести Годину коду в школах. Відтак у 5-8  класах вони організовують її самостійно. У старші ж класи – з 9 по 11 – її прийдуть проводити ментори: професіонали, які вже працюють в сфері ІТ», – розповіла раніше у коментарі Tvoemisto.tv Анна Косарєва, директор Lviv IT School.

Читайте також: Протягом тижня в усіх школах Львова проведуть Годину коду

За словами Анни Косарєвої, організатори залучили до проекту майже 300 менторів, серед яких власники великих ІТ компаній, топ-менеджери, програмісти, тестувальники, дизайнери тощо. Програми уроку універсальні для всіх країн та шкіл і розміщені на сайтах: https://code.org/mchttps://code.org/starwars.

Підготувала Оксана Козачок

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів
за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!