Як Джамала представила Україну на «Євробаченні 2016». Відео виступу

5901 0
У столиці Швеції Стокгольмі пройшов другий півфінал головного конкурсу пісенного Європи – «Євробачення 2016». Місце у фіналі виборола й учасниця від України, співачка Джамала.

Представниця України була чотирнадцятою у переліку тих, хто виступав у четвер увечері. За результатами півфіналу співачка Джамала побореться за перемогу у фіналі міжнародного пісенного конкурсу із піснею «1994» про депортацію кримських татар.

Фінал «Євробачення 2016» відбудеться вже у цю суботу, 14 травня, у Стокгольмі (Швеція).

Читайте також: Джамала. 10 думок про переселенців, музику і надію

Нагадаємо, за словами артистки, «1944» дуже знакова для неї пісня. Вона оповідає трагедію сім’ї співачки. «Прадід був на фронті, тому не зміг захистити прабабцю і дітей. Всіх повантажили в товарні вагони, і як худобу кілька тижнів везли в Середню Азію. Тих, хто не витримував в цих нелюдських умовах і помирав від голоду і спраги, просто викидали дорогою з потяга. Моя прабабуся теж втратила там одну зі своїх дочок. Для мене це дуже особиста пісня», – розповіла Джамала.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!