Як Google спрощує життя користувачів. Три новаційні інструменти

6013 0
Стежити за вмістом смартфонів дітей, переказувати гроші через електронну скриньку та створювати списки улюблених місць на Google Maps. Нові можливості від Google розраховані на активного користувача.
Фото: money-planet.com.ua

Фото: money-planet.com.ua

1.Грошові перекази через Gmail

Віднедавна запрацював інструмент для здійснення переказу коштів на Android для користувачів поштового сервісу Gmail, пише TechCrunch. Перераховувати кошти тепер можна просто у своєму акаунті. Втім, поки така можливість актуальна лише для користувачів з США та Великої Британії.

Ще у 2013-му році в Google запровадили спеціальний сервіс (Google Wallet), який був інтегрований з Gmail. Зараз же компанія зробила платежі більш зручними - вони почали повноцінно працювати через додаток Gmail на Android, повідомляють на Ain.ua.

Перерахувати кошти просто – як додати в лист будь-який файл. Лише тепер замість файлу додається запит на переказ грошей і сума.

Перераховувати кошти можна і користувачам, у яких немає облікового запису в Gmail.

Подібну можливість Google запустила для конкуренції з PayPal, Venmo і Square Cash. До того ж, зараз перераховувати кошти можна через Snapchat, Facebook Messenger та інші месенджери.

Читайте також: Нацбанк хоче запровадити автоматичні комунальні онлайн-платежі

2. Додаток Family Link 

В Google також запустили додаток, який дозволяє батькам стежити за вмістом смартфонів їхніх дітей. 

На офіційному блозі компанії пишуть, що така "програма може служити у якості інструменту, який показуватиме батькам, як їхня дитина досліджує інтернет".

В Google кажуть, що за допомогою сервісу можна не тільки стежити, а й заборонити дітям до 13-ти років завантажувати будь-які додатки з магазину Google Play. Щоб завантажити новий додаток, дітям доведеться надсилати запит на схвалення у батьків, пише "Українська правда"

Family Link також дає змогу відслідковувати скільки часу діти витрачають на різні додатки, і надає звіт по місяцях та тижнях.

Батьки можуть встановити певні обмеження для своєї дитини. Зокрема, можна обрати "нічний режим", який буде блокувати доступ до телефону на певний час.

 

Наразі додаток тестується на Android та доступний тільки у США. 

3.Список улюблених місць на Google Maps

У сервісі Google Maps віднедавна також з’явилась можливість створювати список улюблених місць. Користувачі можуть ділитися списками, а також переглядати аналогічні списки друзів і близьких. 

Раніше подібна функція вже була доступна на Google Maps Local Guide, тепер створювати і ділитися списками можуть всі користувачі.

Щоб створити список потрібно вибрати місце, відкрити меню, натиснути кнопку «Save» і у випадаючому вікні обрати розділ «Новий список». Списки місць доступні користувачам у відповідному розділі, перейти до якого можна через меню зліва.

Їх можна відправляти у вигляді текстового повідомлення, електронною поштою, через месенджери або соціальні мережі. Новою функцією також можна скористатись в офлайн-режимі.

Оновлення доступне для смартфонів на iOS і Android.

Підготувала Марічка Мишок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!