Як хочуть реорганізувати рух на вулиці Кульпарківській. Відеосимуляція

11855 1
Львів'янам представили напрацювання, як пропонують реорганізувати рух на вулиці Кульпарківській поблизу гіпермаркету «Ашан».
візуалізацію надав Роман Зубачик

візуалізацію надав Роман Зубачик

Під час Майстерні міста львів'янам продемонстрували мікромоделювання від ЛКП «Львівавтодор». Щоб пришвидшити рух громадського транспорту на вулиці Кульпарківській перед кільцем вул. Володимира Великого, ділянку пропонують реорганізувати.

Читайте також: Як хочуть реорганізувати рух на вулиці Бандери. Відеосимуляція

Як розповів під час воркшопу Роман Зубачик, начальник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор», на цьому перехресті автомобілі часто здійснюють поворот ліворуч до заїзду в «Ашан», блокуючи шлях приватним автомобілям, які їдуть прямо. Водночас, автобуси і тролейбуси, які висаджують пасажирів на зупинці поблизу, також є перепоною для руху.

«Зараз ділянка регулярно закоркована автомобілями. Середня швидкість руху від вулиці Перфецького до кільця Володимира Великого – 5 км/год у вечірній пік, що дорівнює швидкості руху пішоходів», – прокоментував Роман Зубачик.

Що пропонують змінити: зробити поширення на одну смугу для повороту ліворуч, перенести пішохідний перехід, облаштувати острівець безпеки, перенести зупинку громадського транспорту далі до кільця, облаштувати на зупинці кишені для заїзду шириною 2,5 метра.

«Такі зміни покращать умови руху. Середня швидкість у вечірній пік збільшиться до 13 км/год. Це стосується як громадського транспорту, так і приватного. Перехрестя стане безконфліктним», – додав Роман Зубачик.

Читайте також: Smart Львів. Як у місті координують роботу транспорту. Фото

За його словами, річний економічний ефект від такого нововведення – 50 тисяч гривень. Зараз ця ідея на етапі обговорення. Ускладнює процес те, що світлофор знаходиться на балансі гіпермаркету «Ашан», доцільно було би його передати ЛКП «Львівавтодор».

Юлія Сабадишина,
відео надав Роман Зубачик


Читайте також:
16 Червня, 2017 13:13
Гість Виглядає все непогано але напрошується продовжити додаткову полосу аж до кільця з поворотом лише направо. Зробивши тільки запропоновані зміни, розв'язати проблему затору по Кульпарківській не вдастся. А якщо глянути глобальніше, то варто зробити зїзди вправо з усіх сторін кільця, щоб розвантажити рух на ньому, проблема в заторах насправді є в кільцевій розв'язці і вирішувати її потрібно комплексно.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!