Як художниця зі синдромом Дауна малювала картину в центрі Львова. Відео

2822 0
Допомагала дівчині художниця Ольга Ставникович.
фото: лмр

фото: лмр

У центрі Львова перед Ратушею 15-річна художниця із синдромом Дауна Андріана Чухній наживо малювала картину на великому полотні. Подія відбулася до Міжнародного дня захисту дітей, що відзначають сьогодні, 1 червня.

Допомагала дівчині художниця Ольга Ставникович. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv під час стріму мама Тетяна Чухній, для її доньки – це своєрідна арт-терапія. Так дівчина відкривається та заспокоюється. Пізніше її роботи стають принтами хусток інклюзивного ательє «Lady Di atelier».Там Андріана малює протягом останнього року.

«Для мене – це велика радість, бо вона була закрита певний час, а тут розкривається та живе. Це дуже велика її перемога», – каже мама.

Додамо, що подію організувало львівське інклюзивне ательє «Lady Di atelier». Перед Ратушею одночасно відкрили виставку картин Андріани Чухній в межах Всеукраїнської акції #намалюю_тобі_любов.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!