Як і де у Львові можна встановлювати літні майданчики. Роз’яснення

2749 0
В центральній частині міста площу майданчиків підбирають окремо до кожного закладу, але за межами пішохідної зони встановлені чіткі норми.
Фото: wp.com

Фото: wp.com

Регулювання норм встановлення літніх майданчиків у Львові визначає Порядок встановлення літніх майданчиків, що затверджений міськрадою. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів очільник відділу художнього оформлення міста та розміщення тимчасових споруд ЛМР Віктор Пецух.

«Майданчики, що встановлюються поза межою пішохідної зони в центрі, мають забезпечувати мінімальну ширину проходу, яка має залишитися при встановленні майданчика – це 1,80 м, для того, щоб могли розійтися пішоходи та проїхати два візочки маломобільних груп населення», – сказав він.

У зонах інтенсивного руху пішоходів норми дозволяють залишити більше простору – на проспекті Свободи майданчики займають від 2,3 до 3 метрів при ширині тротуару у 7 метрів.

Читайте також: Що не так із містом-2: вхідні групи, вітрини, літні майданчики

«У центрі міста майданчики розташовуються по тротуарах вздовж фасаду, при цьому має бути забезпечений проїзд спецтранспорту. Є варіанти, коли майданчики встановлюють посеред дороги, але це має робитися із забезпеченням проїзду швидких та пожежних машин. Наприклад, в кінці вул. Вірменської встановлені майданчики, які займають тупикову зону, там немає проїзду, вулиця непроїзна, тож там такі майданчики були погоджені», – додає він.

За його словами, у центральній частині міста розмір та площа майданчиків встановлюється окремо в кожному випадку. Також норми передбачають, що майданчики можуть поширюватися на фасади сусідніх адміністративних будівель за попередньої згодою сторін.

Читайте також: У Львові визначили найгарніші літні майданчики та балкони. Фото

Контроль за дотриманням норм здійснюється районними адміністраціями та адміністративно-технічним управлінням ЛМР. У випадку, якщо львів’яни стали свідками порушення відповідних норм, вони мають звертатися у районну адміністрацію, на території обслуговування якої розташований заклад.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!