Як їздитиме тролейбус проспектом Свободи у Львові?

3846 0
Маршрут тролейбуса №13 у Львові обіцяють продовжити проспектом Свободи ще до кінця 2014 року. Він має курсувати виділеною смугою для громадського транспорту, яку нещодавно тут облаштували. Проте, львівські водії скаржаться, що рухаючись від Оперного театру і повертаючи вліво (на розі з вулицею Гнатюка), тролейбусу доведеться перетинати аж дві смуги зліва, відтак, на проспекті будуть утворюватися затори. Tvoemisto.tv з'ясувало, як курсуватиме тролейбус і чи може він ускладнити рух на важливій центральні вулиці міста?
Фото: v.lviv.ua

Фото: v.lviv.ua

Тролейбус курсуватиме виділеною смугою, пояснив нам начальник управління транспорту Львівської міської ради Віктор Щир, проте за 50 метрів до повороту ліворуч – змінюватиме смугу руху.

«Як передбачає проект тролейбусної лінії, десь за 50 метрів від повороту, тролейбус буде з крайньої правої смуги переміщатись в середню смугу, а уже з неї – повертатиме ліворуч (довкола так званої стометрівки, – ред.). Не думаю, що він там буде створювати якісь перешкоди», – розповів Віктор Щир.

Праворуч, на вулицю Гнатюка, тролейбус повертатиме тільки увечері – коли буде сходити з маршруту і їхати в депо, додав чиновник.

«Загалом, проект затверджений, тривають роботи з його реалізації. Зараз виробляють опори під тролейбусну мережу, вони будуть не стандартні, а чавунні, стилізовані. Це – спецзамовлення. Також готуються траншеї під опори. Саму контактну мережу вже закуплено», – додав Віктор Щир.

Пустити тролейбус проспектом Свободи планують ще цього року. Вартість робіт з продовження тролейбусної лінії до проспекту складає 1,3 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!