Як курсуватимуть трамваї після відкриття Замарстинівської у Львові

8557 0
На Замарстинівську їхатиме лише один трамвайний маршрут.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Наступного тижня у Львові відновлять трамвайний рух на вулиці Замарстинівській, яка була закритою на реконструкцію з весни 2018 року. Вулицею курсуватме трамвай №9. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі ЛМР.

Читайте також: У Львові подорожчає проїзд у трамваях і тролейбусах

На маршрут випустять 10 трамваїв, що курсуватимуть що вісім хвилин. Нині трамвай №9 сполучає залізничний вокзал із вулицею Миколайчука та курсує через Промислову. Натомість із 16 січня він їхатиме з Підвальної на Замарстинівську до кільця на Торф’яній. Натомість на Промислову від депо на Городоцькій буде їхати лише трамвай №6. Решта трамвайних маршрутів курсуватимуть без змін.

Додамо, що раніше йшлося, що після відкриття Замарстинівської трамвай №5, який перестав курсувати з 1 травня минулого року, поїде з Миколайчука на Коновальця. Втім поки що цей маршрут за новою схемою відновлювати не будуть.

Читайте також: Бруківку з площі Двірцевої замостять на Замарстинівській

Нагадаємо, вулицю Замарстинівську закрили для проїзду електротранспорту у грудні 2017 року. Взимку торік провели тендер на підрядника, яким стало ТзОВ «Онур Конструкціон». Вартість робіт становить 84,47 млн гривень.

Частину вулиці від Липинського до Східної закрили для проїзду транспорту на початку березня, а наступного дня почали підготовчі ремонтні роботи — зняли дорожнє покриття, демонтували колії та електричні опори. Наприкінці квітня на вулиці зупинили роботи, а проект відправили на доопрацювання через виявлені пливучі ґрунти. Згодом роботи відновили. Вздовж вулиці мали зрізати всі дерева та замінити їх на молоді саджанці. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!