Як курсують трамваї у Львові. Оновлені графіки руху всіх маршрутів

93426 0
Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із оновленими графіками руху всіх трамваїв у Львові.
Фото: alltransua.com

Фото: alltransua.com

13 травня львівські трамваї №1, 7 та 9 почали курсувати за новими схемами, передбаченими стратегією розвитку перевізника.

Читайте також: Львів потребує радикальних підходів. Юліан Чаплінський про розвиток міста

У березні ЛКП «Львівелектротранс» запустив два нові маршрути №4 та №5 як екпериментальні. Трамвай №4 курсує й досі і сполучає Сихів та район Залізничного вокзалу. Трамвай №5, який курсував від Академії Мистецтв до вулиці Миколайчука, скасували у травні через нерентабельність. Після відкриття Замарстинівської, трамвай №5 курсуватиме від вулиці Миколайчука до Коновальця. Водночас трамвай №9, який раніше курсував через площу Ринок, тепер їздить до Миколайчука.

Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із оновленими графіками руху всіх трамваїв у Львові.

Трамвай №1 курсує за маршрутом: Залізничний вокзал («ТРЦ Скриня») — вул. Бандери — вул. Дорошенка — Погулянка та у зворотному напрямку.

Трамвай №2 сполучає вулицю Коновальця та Пасічну. Маршрут пролягає через вулиці Чупринки, Котляревського, Дорошенка, площі Ринок та Митну, вулицю Личаківську.

Трамвай №3 курсує без змін та сполучає Аквапарк із площею Соборною. Маршрут пролягає через вулиці Княгині Ольги, Вітовського та Франка. Здебільшого на маршруті їздять вживані трамваї, які торік купили у Берліні.

Трамвай №4, який запустили на початку березня від Залізничного вокзалу до вулиці Вернадського, курсує вулицями Городоцькою, площею Кропивницького, вулицею Бандери, Русових, Київськухою, Котляревського, Нечуя-Левицького, Вітовського, площу Франка, вулицю Франка, Свєнціцького, Стуса та проспект Червоної Калини.

Читайте також: Спершу трамвай, тоді нові будинки. Що Львів може запозичити у Фрайбурга

Трамвай№6 як і раніше сполучає вулицю Городоцьку та вул. Миколайчука. Маршрут пролягає через вулицю Городоцьку, Замарстинівську, Гайдамацьку, Богдана Хмельницького та Промислову.

Трамвай №7 курсує за маршрутом: вул. Татарбунарська – вул. Шевченка – вул. Підвальна – вул. Личаківська – вул. Пасічна та у зворотному напрямку.

Трамвай №8 курсує з Сихова до центру через проспект Червоної Калини, вулиці Стуса та Івана Франка.

Трамвай №9 є одним із найдовших у Львові та сполучає «ТРЦ Скриня» і вулицю Миколайчука. Маршрут пролягає черези вулиці Вітовського, Франка, Хмельницького, Миколайчука. Після завершення ремонту та реконструкції вулиці Замарстинівської до трамвай №9 курсуватиме до вулиці Торф’яної.

Нагадаємо, що після завершення реконструкції площі Двірцевої трамваї, які курсують до трамвайного депо на Городоцькій, курсуватимуть до Залізничного вокзалу.

Читайте також: Що примирить водіїв, велосипедистів та пішоходів у Львові

Додамо, що нещодавно у тролейбусів Львова змінили нумерацію, однак графіки їхні не змінилися. Їх можна переглянути за посиланням.

Інфографіка Марії Стахів

Матеріал підготовлений в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!