Як Львів підготувався до можливого нападу Путіна, призов резервістів та санкції проти РФ. Головне

3821 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Сьогодні, 23 лютого, у Львові  з 11.00 до 12.00 год проведуть навчальне оповіщення для містян, яке проходитиме спільно з патрульною поліцією. 

Читайте також: Як допомогти українським військовим. Організації, контакти та реквізити 

У Львові створили оперативний штаб реагування на випадок воєнної загрози. У місті мають окремо проговорити та визначити потреби військових, які перебувають на передовій.

Уряд Німеччини зупинив процес погодження суперечливого газопроводу «Північний потік-2» через ескалацію на Сході України.

Читайте також: Дихати, тренуватися, гуляти і спати. Як переживати стресові ситуації

Президент України Володимир Зеленський призиває резервістів. Потреби у загальній мобілізації поки що немає. 

Президент США Джо Байден заявив, що американський уряд запроваджує фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ. Перший пакет санкцій проти РФ одностайно схвалили також 27 країн-членів ЄС. 

Читайте також: Синоптики оголосили штормове попередження у Львові на сьогодні 

Центр «Миротворець» підтвердив слова Президента США Джо Байдена про те, що оперативно-диверсійні групи ФСБ Росії вже перебувають на території України і активно працюють, реалізуючи своє завдання – захоплення влади та державний переворот на фоні військової агресії Росії. Повний перелік можна переглянути тут

У разі посилення російської агресії храми Львова готові прийняти внутрішньо переміщених людей та надати свої підвальні приміщення під укриття. Рада єпископів склала перелік храмів, які мають великі приміщення та готові їх надати під укриття. Перелік храмів тут

Читайте також: Британія ввела санкції проти російських банків і олігархів

У 2022 році Служба автомобільних доріг на Львівщині планує відремонтувати понад 250 км доріг державного значення та більше 50 штучних споруд.

Тvoemisto.tv зібрало найбільш поширені питання про виникнення надзвичайних ситуацій через загрозу вторгнення Росії, і підготувало відповіді, що робити, якщо раптом відімкнуть воду, світло, інтернет, чи вистачить ліків, продуктів у місті та області і де прийматимуть біженців.

Читайте також: Школярів у Львові навчають домедичній допомозі та поведінці в надзвичайних ситуаціях 

Kalush Orchestra погодився поїхати на конкурс «Євробачення-2022» від України. ««Нарешті, це сталося, ми разом із «Суспільним» вирішили усі важливі питання та готові разом привести Україну до успіху». 

У Львівському національному театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької переобрали директора-художнього керівника. Ним став діючий керівник Василь Вовкун.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!