Як львів'яни святкували Великдень у Шевченківському гаю? Фоторепортаж

4032 1
Великдень або Воскресіння Христове вважається головним днем у році для всіх християн. Традиційно місцем святкування Великодня для тисяч львів’ян залишається Шевченківський Гай. Tvoemisto.tv підготувало фоторепортаж із святкування у Гаю.

Святкові заходи у Шевченківському Гаю заплановані з 1 по 2 травня. Серед них різноманітні майстер-класи, виступи львівських музичних гуртів, показ колекції етно-одягу Оксани Сокол, лицарські бої, етнодискотека та, звичайно, безліч молодіжних забав та гаївок.


Першого травня у Шевченківському Гаю львів’ян привітав єромонах храму Божої Премудрості Свято-Іванівської лаври Лука Михайлович. Єромонах побажав усім міцного здоров’я, злагоди та миру.

У рамках святкування відбувся конкурс на найкращий великодній кошик серед дітей, також малечу навчали розписувати яйця, плести ляльку-мотанку та робити великодню пташку із паперу. Окрім того, маленьких львів'ян вчили стріляти з лука, а етномузикознавець Любомир Кушлик провів майстер-клас з гри на музичних інструментах.


Окреме місце у низці заходів посіла виставка лемківських писанок. Майстри-писанкарі, серед яких Ольга Федоро, Марія Станкевич, Емілія Гвоздюк та інші, поєднуючи традиційні мотиви орнаментації з пошуком нових декоративних рішень, намагалися передати свої вміння та знання усім відвідувачам святкування.

Молодь та дітлахи водили хороводи, грали у різноманітні народні ігри, стрибали через канат та багато співали. Також на святі можна було скуштувати традиційну козацьку їжу: вареники зі шкварками, борщ зі сметаною, український куліш, свіжозварений узвар тощо.


Територію Гаю патрулювали десятки поліцейських. Нагадаємо, за підрахунками міської ради у цьому році під час великодніх та травневих свят Львів відвідає більше 250 тисяч туристів.


Підготувала Наталія Усатенко
Фото Мар'яни Валько


Читайте також:
7 Липня, 2016 18:58
Ярик Чому на сайті моє фото без мого дозволу?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!