Давайте думати, де вихід. Якою є ситуація на Львівщині з міграцією та як це впливає на економіку?

1341 0
Сьогодні Tvoemisto.tv проведе дискусію, щоб з’ясувати, що, окрім безпекових питань, впливає на рішення українців повернутись додому та що може запропонувати Львів та область.

З початку повномаштабного вторгнення росії в Україну, за даними ООН, з нашої країни виїхали понад 7 мільйонів людей, повернулись 2,5 мільйонів. 

У Київському міжнародному інституті соціології прогнозують другу хвилю міграції, експерти припускають, що з України можуть поїхати ще близько 5 мільйонів українців.

Ексміністр економічного розвитку і торгівлі України, засновником Києво-Могилянської бізнес-школи Павло Шеремета у програмі «Акценти Твого міста» зазначив, що це «фатально багато». 

Давайте думати, де вихід, бо ця ситуація настільки депресивна, що можна загубитися і втратити віру. Потрібно створити в країні динамічне середовище, динамічний розвиток бізнесу, економіки, який буде створювати нові робочі місця», – наголосив Павло Шеремета, додавши, що зараз це можливість переглянути все, що ми робимо і на державному, і на особистому рівні.

Якою є ситуація з міграцією на Львівщині, що відбувається на ринку праці, які професіїї є більше затребувані та чим, окрім безпекових питань, керуються мігранти, коли приймають рішення повертатись додому, зокрема до Львова та області. Відповіді на ці питання шукатимемо сьогодні, 1 липня, під час дискусії на тему «Давайте думати, де вихід. Якою є ситуація на Львівщині з міграцією та як це впливає на економіку?»

До участі у дискусії запрошені представники влади, бізнесу, соціологи та експети:

  • Андрій Москаленко – перший заступник міського голови Львова;
  • Степан Куйбіда – директор департаменту економічної політики Львівської ОВА;
  • Роман Зафійовський – підприємець, член комітету підприємців Львівщини;
  • Василь Барилюк – директор Львівського обласного центру зайнятості;
  • Наталія Зайцева–Чіпак, директорка українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ»;
  • Назарій Бербека – СЕО «Львівська інвестиційна компанія», співзасновник бренду «Нова Оселя», депутат Львівської міської ради;
  • Анастасія Фролова – регіональний менеджер SoftServe в Україні та очільниця львівського офісу компанії;
  • Олександр Моргоєв – директор з маркетингу ресторанної мережі «Кумпель Груп» та піцерій челентано.

Дискусія розпочнеться о 18:00. Tvoemisto.tv  транслюватиме її на своїх ресурсах: на сторінці у Facebook та каналі медіа-хабу в YouTube.

Нагадаємо, про те, як змінились українці, яким є портрет сучасного українця розповів Олексій Антипович. 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!