Як львівські «Карпати» з «Олександрією» на «Арені Львів» футбол грали. Відео

4478 0
У неділю, 10 квітня, львівські «Карпати» удома приймали «Олександрію» з однойменного міста на Кіровоградщині. Передісторія цього протистояння, сама гра та забиті голи, один з яких як мінімум має претендувати на гол туру в українському чемпіонаті – це те, що очікувало тих глядачів, які в цей день вирішила відвідати стадіон.
Фото: Євген Кравс

Фото: Євген Кравс

До матчу

Зі всіх матчів 21 туру української Прем’єр-ліги гра між «Карпатами» та «Олександрією» стояла другою у списку найцікавіших, поступаючись лише матчу між «Зорею» та «Дніпром». А сам матч притягував до себе увагу протистоянням тренера та його колишньої команди, боротьби за єврокубки, бажання реваншу та питання «фартовості» «Арени Львів».

Сама ж історія протистояння між «Карпатами» та «Олександрією» не така вже й довга чи визначна. Команди в еліті українського футболу перетиналися між собою лише сім разів, де кожна з команд одержала по одній перемозі, у решті п’яти матчах були розписані нічиї. Одна з них – на «Арені Львів». Це єдина гра, в якій «Карпати» не зазнали поразки на «Арені Львів». Саме тоді тренером «Карпат» був Володимир Шаран, який після цього матчу був звільнений. Тепер він знову тренує «Олександрію».

У першому колі УПЛ «Олександрія» завдала «зелено-білим» однієї з найбільш прикрих поразок у чемпіонаті, здолавши львів’ян із рахунком 4:1. Такий результат викликав чималу хвилю обурення у керівництва клубу щодо тренерського штабу.

В Україні ж цей матч проходив під прицілом єврокубків, адже команди змагаються за шосте місце, яке, за певних обставин, може гарантувати участь у Лізі Європи у наступному сезоні. І перед матчем значно краще ситуація виглядала саме в олександрійців, які випереджали господарів матчу на 5 очок (правда у «Карпат» ще не врахований матч проти запорізького «Металурга», за який команда отримає три очки). Тож перемога збільшувала шанси однієї з команд на «вихід у Європу». Нічия ж залишала все на своїх місцях.

Стадіон і глядачі

Самих ж глядачів на матчі зібралося не так і багато. Офіційний матч УПЛ дає цифру 3556 глядачів. Така мала кількість відвідувачів отримала свою порцію критики від футбольних оглядачів. «Звичайно, то не Ліга Європи і не великий і неповторний «Шахтар». То – лишень команда з рідного міста, яка грає поєдинок за право вперше за останніх п’ять років у ті єврокубки потрапити. Так, грає не з «Андерлехтом» і навіть не з БАТЕ. «Всього» з «Олександрією». А що цій команді потрібна підтримка? То начхати. Навіщо йти на стадіон, якщо можна у ці теплі весняні дні підсмажити шашличок, почитати в інтернеті результат і залишити обурливий коментар під звітом? Безперечно, «Карпати» на критику заслуговують, але точно не з уст тих лантухів, які лінуються команду підтримати навіть у найвідповідальніших поєдинках», – написав Іван Вербицький на ua-football.

Слід зазначити, що на цей матч було закрито фанатський сектор львів’ян був закритий. Тож «Завжди вірні» розмістилися на другому ярусі, звідки і передали «вітання» президенту «Карпат» Петру Димінському з побажанням продати команду.

Гравці

Після попередньої ігри з луганською «Зорею» у «зелено-білих» через дискваліфікацію були відсутні захисники Андрій Гітченко та Денис Мірошниченко. Їх місце на полі зайняли Артур Новортясов та Андрій Маркович. У парі з ними грали капітан команди Ігор Пластун та Володимир Костевич. Відбулися зміни і в центрі поля, і в нападі. Так, за середню лінію відповідали Дмитро Кльоц, Муртаз Даушвілі та Олег Голодюк, а попереду розмістилися Ігор Худоб’як, Гегам Кадимян та Ґуставо Бланко-Лещук. Ворота захищав Роман Мисак.

Олександрійці на поле вийшли у такому складі: Андрій Новак, Станіслав Микицей, Максим Імереков, Сергій Басов, Сергій Чеботаєв, Андрій Запорожан, Євген Банада, Михайло Козак, Василь Грицук, Юрій Путраш, Віталій Пономар.

Сама гра

Можна доволі довго описувати те, що відбувалося на полі, виклавши детальну хронологію подій. Але замість цього варто подивитися все у відеоогляді. Головне – додивитися його до кінця, адже, як зазначив старший тренер львів’ян Володимир Безуб’як, другий тайм йому сподобався, на відміну від першого. Та й три з чотирьох голів забили гравці, які вийшли на заміну, а четвертий гол в матчі був забитий вже у доданий арбітром час.

Після гри

Після фінального свистка головного арбітра матчу Євгена Арановського залишилося відчуття незавершеності. Від «Карпат», які хочуть виступати в єврокубках, у таких матчах вимагаєш більшого. І зі старту, а не в другому таймі. З командною грою, індивідуальною майстерністю гравців, проходами, ударами, голами і перемогами. Постійно, а не як спалах час від часу. Бо взамін отримуєш лише врятовану на останніх секундах нічию. Так, це не гіркий смак поразки, але й до солодкого відчуття перемоги було далеко.

Після цього туру «Карпати» і надалі залишилися на 7 місці, маючи 23 очки в активі. «Олександрія» випереджає їх на ті ж п’ять очок.

У наступному турі львів’яни відправляться в гості до «Волині». Матч запланований на 17 березня. Початок о 14:00 год.

Слово тренерам

Думки тренерів обох клубів після цього матчу розійшлися. Якщо головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран одразу ж сказав, що «це не той футбол, який ми хочемо бачити», то Володимир Безуб’як подякував хлопцям за самовіддачу: «Такий настрій був, що просто зашкалював. Треба було їх навіть заспокоювати. Напевно, через те і багато сумбуру, багато невиправданих передач. А по другому тайму у мене взагалі нема претензій ні до кого. Так, індивідуальна помилка, рикошет... А загалом, усе виконали повністю те, що мали виконати».

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!