Як львівські студенти прикрасили життя пацієнтів дитячої лікарні. Фото

5177 0
Подарунок до Великодніх свят зробили дітям дитячого протитуберкульозного відділення КЗ ЛОР «Львівський протитуберкульозний диспансер» (вул. Замарстинівська, 274) студенти кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України. З власної ініціативи вони виконали розпис ігрової кімнати для дітей молодшого віку.

Специфікою лікування в цьому закладі є перебування дітей віком від півторарічного віку без присутності батьків терміном до 6-8 місяців. Чи не єдиним місцем проведення дозвілля дітей є ігрова кімната, стіни якої були помальовані в «стерильний» синьо-зелений колір. Студенти четвертого курсу кафедри дизайну НЛТУ України Ольга Кухарчишин, Катерина Маринець, Юлія Кошель, Софія Заскалько під керівництвом доцента Ростислава Купчика та за сприяння завідувача дитячим відділенням Йосипа Дідика розпочали роботи з надання цьому простору естетичних властивостей та позитивного оптимістичного настрою, що є важливим під час тривалого перебування в ньому дітей.

В роботах, які проводилися студентами у вільний від занять час, активно брали участь діти з цього відділення, що перетворилося в цікавий і корисний творчий процес з елементами навчання.

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі відкрили унікальний простір для відпочинку

Для персонажів малюнків було обрано героїв дитячого навчального мультфільму «Dave and Ava / Дейв і Ева», що створений в Україні анімаційною студією зі Львова. Образи Дейва – хлопчика, одягненого, як цуценя, і Ави – дівчинка, одягненої, як кошеня, покликані піднімати настрій дітям, розвивати їх фантазію та сприяти їх бажанню навчатися.

Кафедра дизайну Національного лісотехнічного університету України неодноразово бере участь в подібних соціально-мистецьких проектах. Зокрема зараз також закінчуються роботи в Львівському дитячому будинку №1 по вул. Таджицькій.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!