Як львівські та польські танцюристи встановлювали рекорд. Відео

2331 0
4 хореографічних колективи зі Львова та 5 колективів, які діють при українських школах у Польщі, загалом 253 учасники, спільно виконали традиційний наймасовіший український народний танець гопак. Про це повідомила заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Мирослава Туркало.

«Цей проект претендує до включення до книги Гіннеса, як світовий рекорд для під назвою: "Найбільший гопак у світі», – розповіла Мирослава Туркало. – Сам захід відбувся у Красічинському замку Підкарпатського воєводства Республіки Польща».

Проект реалізовують у рамках програми Міністерства національної освіти Польщі, спрямованої на розвиток польсько-української співпраці молодого покоління у співпраці з мистецькими колективами Львова, а також за сприяння представників перемишльського відділу Об’єднання українців у Польщі.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!