Як львівські зоозахисники пікетували нардепа. Фото

2280 0
Вчора, 17 квітня, активісти «Еко Zахисту» прийшли до народного депутата Богдана Дубневича з вимогою припинити вбивство тварин. Про це повідомляють на сторінці організації.

Нещодавно простори Інтернету облетіли вражаючі фото пана Дубневича і його сина із вбитими ними ж тваринами. Полювання велося як на території України, так і за її межами.

Зоозахисники, обурені такою пропагандою жорстокості з тваринами, провели акцію протесту біля будинку нардепа.  

Протестувальники прийшли до маєтку депутата з плакатами і з м’якими іграшками, які символізували тварин, яких вбили Дубневичі. Все це приклеїли на ворота. Зоозахисники сподівалися, що Богдан Дубневич вийде на розмову із учасниками протесту, однак, за словами охоронців, власника вдома не було.

«Ми все-таки додзвонились до пана Дубневича. Він повідомив нам, що зараз перебуває в Києві, і відмовився коментувати свої дії», - повідомили зоозахисники.

Основними вимогами зоозахисників були два пункти: оскільки тварин уже не повернути, нехай Дубневич надасть фінансову допомогу заповіднику «Синевир», в якому зараз перебувають врятовані бурі ведмеді. Там потрібно встановити камери спостереження. У разі відмови, депутату пропонували відправитися в зону АТО і показати свої стрілецькі здібності там.

Нагадаємо, в Україні жорстоке поводження із тваринами відповідно до статті 299 Кримінального кодексу України є злочином, який карається штрафом від 5 до 50 неоподаткованих мінімумів, або арештом до шести місяців. У випадку, якщо такі дії вчинені у присутності дітей, покарання збільшується до 200 неоподаткованих мінімумів, або арештом до двох років.

У випадку, якщо ви стали свідком жорстокого поводження із тваринами, слід звертатися із заявою про це у міліцію.

Фото: www.depo.ua, та із сторінки ФБ організації Еко Zахист

Опублікувала Наталя Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!