Як львівський бізнес підтримує економіку та допомагає у час війни. Ініціативи

3542 0
Щоб допомогти ЗСУ, компанії не лише переказують кошти, а й волонтерять. Окрім цього, вони продовжують працювати, підтримуючи економіку країни.
фото: психологічна студія сенс

фото: психологічна студія сенс

Мережа ОККО

ОККО та благодійний фонд «Повернись живим» започаткували спільний проєкт, завдяки  якому надають допомогу волонтерським та громадським організаціям, які евакуюють населення з місць бойових дій, перевозять гуманітарну допомогу тощо. На ці потреби компанія зарезервувала нафтопродукти загальною вартістю 4 мільйони гривень.

Станом на 14 березня уже підтримали близько 100 запитів, сумарна вартість яких становить майже мільйон гривень. Крім звернень волонтерських та громадських організацій, компанія підтримала також пальним органи ДСНС та «Укравтодор» – мережа виділила пальне для обігріву людей на прикордонних переходах України. Розгляд нових заявок від волонтерів триває.

Раніше компанія вже передала 50 тисяч літрів пального БФ «Повернись живим» на потреби української армії. Від початку березня мережа ОККО на своїх АЗК безкоштовно пригощає гарячими напоями та смачною їжею в гарячих точках захисників і захисниць країни. Клієнти ОККО також можуть долучитися до цієї ініціативи, звернувшись до оператора на АЗК, або перерахувавши бали у додатку Fishka (розділ Fishka Pay  – Благодійність) чи на сайті програми за посиланням.

Психологічна студія «Сенс»

Із перших днів війни психологи студії «Сенс» та студія загалом активно долучаються до підтримки українців та ЗСУ. Щодня найбільше наших ресурсів спрямовані саме на надання кризової психологічної допомоги, людям, які мають гостру потребу. Для цього команда:

  • проводить кризове консультування на безоплатній основі. За допомогою можуть звернутися усі, хто цього потребує (як клієнти, так і люди, які ніколи не користувалися послугами студії). Тривалість такої консультації – 20-30 хвилин.
  • активно волонтерить у місцях скупчення людей, яким потрібна допомога. Місця: Арена Львів, Будинок вчених, Залізничний вокзал.
  • проводить самостійно та долучається до проведення безкоштовних навчань для психологів та усіх охочих щодо методів кризової та першої психологічної допомоги (ППД), які організовують «Кризова психологічна служба м. Львова» та «Украіїнська асоціація EMDR-терапії».
  • веде просвітницьку роботу у соцмережах, де ділиться корисною інформацією на тему психології під час війни. Розповідають, зокрема, про те, як говорити з дітьми про війну, як допомогти собі та близьким під час війни. Також спеціалісти пояснюють алгоритми першої психологічної допомоги, що таке провину вцілілого та діляться ідеями щодо швидкого «антистресу».
  • фінансово долучаються до підтримки Збройних Сил України.

Львівський логістичний центр PORT

У селі Пасіки-Зубрицькі біля Львова побудували та здали в експлуатацію перші три черги масштабного логістичного центру ПОРТ. Наразі представники компанії зазначають, що більшість комерційних приміщень вже продані. Залишилося три повністю готових складських приміщення на продаж 367 кв. метрів, 386 кв. метрів та 1 703 кв. метри.

«Ми розуміємо, наскільки важливим наразі є економічний розвиток для нашої країни, тому уся наша команда на місці, активно працює та готова допомагати клієнтам, які перебувають у пошуку комерційних приміщень», – каже керівник відділу продажів Павло Кравець. 

Також є можливість взяти комерційні приміщення для оренди: склади від 354 кв. метри, торгові приміщення від 62 кв. метри.

Новий масштабний інфраструктурний об’єкт зводять біля вулиці Зеленій, на околиці Львова. Розташування – вигідне, оскільки це неподалік Львова і водночас поруч з основними транспортними артеріями, які сполучають Львів з іншими містами України та прикордонними містами ЄС. Загальна територія хабу становить 8 га, водночас площа складських, адміністративних та торгових приміщень сягатиме 46 000 кв. м.

Додамо, що PORT – це не просто складські приміщення, тут будуть облаштовані шоу-руми, офіси, паркінг, супермаркет, аптека, банк, їдальня, кав’ярні, душові для працівників, громадський простір із озером. 

Фото надали в пресслужбах компаній


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!