Як львівський бізнес підтримує військових ЗСУ. Ініціативи

2859 0
Щоб допомогти Збройним Силам України, компанії не лише переказують кошти, а й волонтерять, передають одяг, надають притулки тощо.

ЕРАМ

Перші два тижні війни зусилля компанії ЕРАМ були спрямовані на організацію евакуації та прихистку колег та їхніх родин з місць, які опинилися під агресією з боку Росії. На сьогодні понад 75% фахівців компанії перебувають у відносній безпеці  та продовжують працювати. Вони надають послуги міжнародним клієнтам.

«Усі розуміють, що стабільна робота та податкові надходження є надважливими для підтримки економіки України та у відновленні країни після завершення війни. Разом із підтримкою наших спеціалістів та їхніх сімей ЕРАМ також долучається до  допомоги країні на різних рівнях: від загальноукраїнського масштабу до точкових викликів у містах. Ми не зупиняємося на досягнутому та налагоджуємо процеси для подальшої допомоги», – кажуть у компанії.

Читайте також: «Українці скуповують не сірники і гречку, а зброю». Володимир В’ятрович про протистояння України та Росії

Найважливіші ініціативи компанії за останні три тижні:

  • 50 млн гривень податків компанія ЕРАМ сплатила до державного бюджету – авансом
  • 10 млн гривень переказали гуманітарній місії Червоного Хреста на подолання наслідків гуманітарної катастрофи. Ці кошти спрямовані на забезпечення українських лікарень та підтримку вимушених переселенців.
  • 440 000 гривень ЕРАМ передав громадській організації «ASAP Resque», яка займається проведенням рятувальних операцій.
  • 300 000 гривень переказали Львівському ІТ-кластеру на гуманітарну допомогу для Харкова та облаштування прихистків для вимушених переселенців.
  • 200 000 гривень  надали фінансової допомоги для технічного оснащення Центрів крові, аби забезпечити збереження та транспортування донорської крові в регіоні та по всій країні.
  • 200 000 гривень – Реабілітаційному центру «Галичина» для закупівлі продуктів харчування для людей, переселених з зони бойових дій
  • 150 000 гривень – Івано-Франківській міській раді для забезпечення гуманітарної допомоги переселеним особам
  • 150 000 гривень – потреби Чернівецькій міській раді, яка також стала одним з центрів допомоги.
  • дві карети швидкої допомоги, придбані одним з закордонних офісів ЕРАМ, разом з необхідними медикаментами передали Дрогобицькій лікарні. Наразі машини використовують на потреби країни.
  • створили спільноту з можливістю здійснювати фінансові донати 5 міжнародним та локальним фондам (https://epam.benevity.org/community). Спеціалісти компанії з 40 країн світу, де представлена компанія ЕРАМ Systems, вже перераховують кошти на вирішення нагальних питань.Наразі обсяг донатів складає понад 180 тис. доларів. Збір коштів продовжується. .
  • надають технічне обладнання волонтерським та державним структурам для організації роботи.
  • колеги з інших офісів в усьому світі надають ЕРАМ і всій Україні шалену підтримку. Хтось допомагає із транспортуванням обладнання Starlink, хтось закуповує обладнання для інтернету. Воно спрямовується на потреби країни, саме в ті регіони та державні структури, де зараз дуже потрібне.

 

Окрім цього, EPAM University Programs допомагає українським університетам перенести дані до хмарних сховищ Amazon Web Services. Міграція інфраструктури – від бібліотек до рішень для дистанційного навчання – доступна для університетів Харкова, Києва, Сум, Миколаєва, Херсона, Одеси та інших міст.

Компанія відкрила шість тимчасових прихистків на базі офісів ЕРАМ: у Львові (найбільший, через нього вже пройшло понад 3500 людей), Івано-Франківську, Чернівцях, Ужгороді, Вінниці та Дніпрі. Колеги та їх родини можуть отримати тут тимчасовий прихисток, харчування та предмети першої необхідності, а також проконсультуватися щодо наступного трансферу чи пошуку житла. Також організували для своїх спеціалістів та їхніх родин трансфер до більш безпечних регіонів та до представництв ЕРАМ за кордоном (для жінок та дітей).

Із 24 лютого діє корпоративна цілодобова гаряча лінія для отримання консультацій з найрізноманітніших питань від спеціалістів компанії. Уже зареєстровано понад 12 тисяч звернень. Їх кількість постійно зростає.

У західному регіоні розширили можливості коворкінгів, щоб кожен спеціаліст, який вже перебрався у спокійніший регіон, міг повернутися до робочих проєктів.

Читайте також: Як допомогти українській армії. Реквізити

Усім фахівцям ЕРАМ, незалежно від того, де вони перебувають, компанія продовжує виплачувати компенсації та забезпечувати соціальні гарантії, як і у довоєнний час.  Окремі умови запровадили для тих спеціалістів, які приєдналися до лав ЗСУ чи Тероборони. На час відсутності за ними закріплені їхні позиції, компенсації, усі переваги, а також їм надають додатковий компенсаційний пакет для підтримки їх та сімей. Загалом EPAM виділив 100 млн доларів на підтримку українських команд та їх сімей в найближчому майбутньому.

Колеги-волонтери ЕРАМ цілодобово працюють: координують виїзд колег та їхніх родичів з Києва, Харкова, Одеси й інших міст та містечок; дають прихисток у різних містах України та за кордоном, організовують перевезення, закуповують медикаменти та їжу, здають кров, стоять на захисті кібербезпеки, комунікують з різними фондами та підтримують один одного та нашу Україну.

Арсен

Із перших днів війни компанія ЄВРОТЕК (у Львові – це мережа супермаркетів «Арсен») активно допомагає українському народу та нашим захисникам. За весь час у співпраці з Meest їм вдалося зібрати сотні тонн гуманітарки з Європи та доправити її до України. Це – різноманітні консерви, солодощі, снеки, макарони, олія та інші продукти тривалого зберігання, а ще одяг, дитячі товари, усіляка побутова хімія, подушки, покривала, батарейки, ліхтарики, одноразовий посуд, ліки.

Усе отримане колектив компанії сортує на власних потужностях у Львівській області і надалі за підтримки Львівської міської ради забезпечує адресну допомогу організаціям чи українцям, які цього найбільше потребують.

Читайте також: Україна ніколи-ніколи не стане перемогою для Путіна, – Байден

«Ми не зупиняємося на досягнутому та вже формуємо нові гуманітарні вантажі із закордону. Дякуємо усім і кожному, хто допомагає нашій державі перемогти путінську армію посіпак. Люди, ви – неймовірні! Все буде – Україна!», – додають у компанії.

Gorgany

«Gorgany» – це експерти з туристичного спорядження, які зберуть куди завгодно. На час війни вони перетворилися на експертів з виживання. Жодного дня, починаючи з 24 лютого там не закривали дверей магазинів, бо забезпечували людей найнеобхіднішим.

Turbat – власний бренд одягу та спорядження, створений мандрівниками та протестований на всіх континентах. Turbat пошив і віддав безкоштовно 110 спальників Glory to Ukraine, 100 комплектів термобілизни та 120 флісових ковдр. Також частина європейських брендів, з якими працюють у «Gorgany», зробили безкоштовні донейти, які перевезли в Україну та передали в потрібні руки. Серед брендів Salewa, Zamberlan, Trekmates, Trimm, Exped, а це – 150 спальників, 500 пар взуття-семплів, 600 карематів, 200 рятувальних ковдр, 400 термоштанів.

«Спорядження зараз більш потрібне нашим захисникам на передовій, тому магазини «Gorgany» стали пунктами збору речей для ЗСУ. Наші клієнти-мандрівники приносили спальники, каремати, рюкзаки, ліхтарики, фліси, рукавиці тощо. Зібрані речі передавали людям, які йшли одразу на передову або через волонтерські організації, як-от БУР («Будуємо Україну Разом»)», – кажуть у компанії.

  • сушена їжа (90 пачок)
  • спальники( 50+)
  • рукавиці, шкарпетки (50+)
  • килимки (60+)
  • спальники (60+)
  • набори посуду (10+)
  • одяг військовий (штани, куртки, фліси)
  • взуття (20+)
  • павер банки, телефон,
  • бінокль, компас, пальники, аптечка, медикаменти,
  • рюкзаки великі і малі (100+).

 

Також на ринку через високий попит був дефіцит газових балонів. З іншого боку, на руках клієнтів достатньо пустих ємностей, бо вони не утилізуються і є люди, які вміють заправляти пусті балони та мають необхідне обладнання. У мережі вирішили поєднати всі три сторони.

По-перше, знайшли людей, які мають все обладнання та вміють заправляти балони, потім – закликали клієнтів, які мають пусті балони. Вони принесли пусті в магазини вдень, а ввечері їх заправили і повернули в магазин. Їх видають безкоштовно тим, у кого є потреба. Зібрали вже близько 15 ящиків пустих та заправили (близько 700 шт).

Окрім цього, клієнти, які отримали в подарунок сертифікат в Gorgany, могли перевести його в донейт для ЗСУ. Загалом клієнти списали 165 тис грн, які ми перевели у фонд «Повернись живим».

Спальники, фліси, термобілизна – найбільше затребувані товари в ЗСУ. У мережі кажуть, якщо маєте швейне виробництво, знайшли відповідні матеріали і готові допомагати нашим захисникам, то там можуть поділитися вже перевіреними і розробленими лекалами, аби зекономити час. Лекала тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!