Як львів'янам перерахувати платіжку за газ за жовтень. Інструкція

6603 2
Львів'яни можуть зменшити суму виплати за газ за жовтень.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

Українці можуть перерахувати свої платіжки за газ за жовтень і зменшити суму виплати. Відповідну інструкцію опублікувала «Економічна правда», посилаючись на заступника начальника департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України» Олексія Хабатюка.

Що робити з платіжками

1. Зверніться до «Львівгаззбута» із скаргою та вимогою провести перерахунок за газ за жовтень. Поштові адреси підприємства можна знайти за посиланням. Електронна адреса: [email protected]. Зразок листа-вимоги про перерахунок плати за газ за жовтень можна знайти за посиланням.

2. Надішліть скаргу до Нацкомісії про порушення ліцензійних умов газзбутом/облгазом. Скаргу можна надіслати електронною поштою [email protected], звичайною поштою (03057 м. Київ, вул. Смоленська, 19) або кинути в скриньку Нацкомісії за цим посиланням.

3. Оплатити рахунок за газ в тій частині/сумі, яка не оскаржується. Наприклад, якщо в рахунку вказаний об'єм спожитого газу за лічильником у жовтні 100 м куб., а з врахуванням коефіцієнту – 103 м куб., то сплатити ви повинні саме за 100 м куб.

Читайте також: Без газу. Чому підприємці з «Львівгазом»

Якими документами можна обґрунтувати свої дії:

Положення Правил постачання природного газу

«9. Спори між споживачем і постачальником вирішуються шляхом досудового врегулювання спорів у прозорий, справедливий і швидкий спосіб. Постачальник зобов'язаний розглянути всі скарги, отримані від споживачів, і протягом одного місяця повідомити про результати їх розгляду».

Закон України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

«1. Для ефективного виконання завдань державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг регулятор:

...11) контролює додержання ліцензіатами законодавства у відповідній сфері регулювання і ліцензійних умов провадження господарської діяльності та вживає заходів до запобігання порушенням ліцензійних умов».

Положення Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам.

«4.11. Якщо споживач не погоджується з рахунком постачальника (не згоден із розрахованою сумою тощо) та збирається оскаржувати його, споживач сплачує рахунок у тій частині, що ним не оспорюється.

При цьому споживач у зручний для нього спосіб (за телефоном, визначеним на сайті постачальника, через особистий кабінет або письмово) має звернутися до постачальника за відповідними роз’ясненнями.

У разі отримання такого звернення постачальник зобов’язується невідкладно та у термін, достатній для його аналізу (не перевищуючи терміни, встановлені законодавством), надати відповідне роз’яснення чи здійснити перерахунок споживачу».

Нагадаємо, що «Львівгаззбут» скоригував тариф на газ для населення, привівши його до стандартних умов. Тобто, споживачі платитимуть не тільки за безпосередньо спожитий газ, а повністю за об’єм газу, який був доставлений з підприємства до їхніх домівок, навіть якщо в процесі доставки кількість газу зменшилася.


Читайте також:
5 Грудня, 2018 09:34
666 ... надійшла відповідь від отих "газовиків" ... вибачаються , що надіслали мені повідомлення на російській мові ...і ані слова за ту "радість" і "щастя" , які ми отримали від повідомленої суми боргу ( більше 5000грн.),десь знайденому отими "рахувальниками" ... тому людям треба звикати , що в спілкуванні із отими "газовиками" ( "електриками" і т.п.) діє оте "правило" -- порятунок потопаючих -- справа самих потопаючих ...
27 Листопада, 2018 17:37
666 ... я в особистому кабінеті на 104 ua запропонував отим счєтоводам-рахувальникам перекласти їх "спів" про корегуючі коефіцієнти -- " Мы считаем-таем-таем.." на українську(державну) мову ... відповіді поки що не отримав ... P.S. -- відповідь на запитання українців до можновладців -- "Де наш газ ? " теж конкретно заблукала в дорозі ..
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!