Як львів'янам перевірити, чи є вони у списку виборців. Інструкція

3000 0
Один з найпростіших способів – дізнатись це онлайн.
Фото: novezakarpattya.com

Фото: novezakarpattya.com

Працівники третього апеляційного адміністративного суду підготували інструкцію для про те, як дізнатись, чи ви включені до списку виборців. Про це повідомляє портал Судова влада України.

По-перше, можна перевірити свої дані в іменному запрошенні на вибори. Його дільнична виборча комісія має доставити не пізніше, ніж за 10 днів до дня голосування і не пізніше, аніж за 3 дні до повторного голосування.

Читайте також: У ЦВК розповіли, куди скаржитись на підкуп виборців

Також перевірити свої дані у списку виборців можна у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої ви відноситесь за зареєстрованим місцем проживання.

Окрім того, у будь-який робочий день можна прийти із паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за вашим зареєстрованим місцем проживання та дізнатись потрібну інформацію.

Читайте також: На Львівщині уперше з'явилась уповноважена із захисту виборчих прав

І четвертий спосіб – перевірити, чи ви є у списку виборців через інтернет. Для цього зайдіть на сайт Держреєстру виборців, далі натисніть кнопку Кабінет виборця, де виберіть перевірку включення і введіть свої персональні дані. Також потрібно обрати свій регіон та місто і залишити адресу електронної пошти. Коли ви натиснете кнопку «Так», далі натисніть «Перевірити дані». Після цього на вашу електронну скриньку прийде код підтвердження, після введення якого у відповідне поле, ви побачите результат запиту.

Якщо все добре і Ви є у списку виборців та закріплені за певною дільницею, то у день голосування з 8-ї ранку і до 20-ї вечора приходьте з паспортом громадянина України на виборчу дільницю за зареєстрованим місцем проживання.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!