Як львів’янам стати помічниками святого Миколая. Інструкція

3822 0
День святого Миколая – одне з найбільш улюблених свят для дітей і дорослих. Перші з нетерпінням чекають на подарунки, а другі мають нагоду стати чудотворцями для інших. Tvoemisto.tv підготувало підбірку організацій, яким можна допомогти втілити дитячу чи дорослу мрію в передріздвяний час.
фото: Укрінформ

фото: Укрінформ

Миколай – дітям у потребі

Щорічна благодійна акція від Мальтійської служби допомоги. Планується підготувати понад 400 подарунків для дітей із 30 сиротинців.

«За легендою, Чудотворець приносив корисні, необхідні дарунки. От і ми пропонуємо вам долучитися до святого Миколая і придбати завжди необхідні дітям речі: канцелярське приладдя, засоби гігієни, білизну, одяг та взуття, книги, спортивний інвентар», – кажуть в організації.

Також можна допомогти благодійною пожертвою на рахунок: р/р 260042360005 в АБ «Укргазбанк», МФО 320478, Код ЄДРПОУ 19323705.

Фото: Мальтійська служба допомоги

Особливий Миколай

Благодійний фонд «Крила надії» цього року знову проводить акцію «Особливий Миколай», під час якої збирає кошти на обладнання та медикаменти, що допоможуть маленьким пацієнтам львівських лікарень повернутись на свята додому.

«Діти в лікарнях більш за все хочуть жити вдома, а не в лікарні, і проводити свій час не з лікарями і медсестрами, а з рідними і друзями. Для багатьох дітей навіть при дуже складних захворюваннях це можливо. Але для цього треба, щоб вдома вони були забезпечені усім необхідним. Комусь для цього потрібен потужний інгалятор, для когось ліки в таблетках, які можна вживати дома», – пояснюють у фонді.

Зі списком потреб хворих дітей можна ознайомитись за посиланням. Тут також можна відстежити, як відбувається збір.

ІТ-Миколай

Також БФ «Крила надії» спільно з ІТ-спільнотою Львова вже кілька років поспіль проводить акцію ІТ-Миколай. Цього року мета акції – зібрати кошти на високочастотну електрохірургічну систему ️ARC 350 PLUS та Lotus LG 4 з інструментами та комплектуючими виробництва BOWA-electronic GmbH&Co (Німеччина). Вартість системи становить 1 млн 884 тис 704 грн. Її використовують під час оперативних втручань будь-якої складності при різних хірургічних патологіях. Це обладнання подарують Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру.

Для збору коштів працівникам ІТ-компаній Львова пропонують перерахувати на обладнання свій одноденний заробіток, а керівництву – доповнити суму.

Також усі охочі можуть перерахувати кошти БФ «Крила надії»: ЦФ ПАТ «Кредо Банк», Львів, МФО 325365, ЄДРПОУ 35620901, рахунок 2600001336292 або Західне ГРУ ПриватБанку, Львів, МФО 325321, ЄДРПОУ 35620901, рахунок 26000060442841, призначення платежу: Благодійна допомога, ІТ-Миколай.

«Із янголом на плечі»

Львівський благодійний фонд з такою назвою цього року збирає кошти та подарунки для пацієнтів дитячих онкологічного, гематологічного, хірургічного відділень та відділення інтенсивної терапії Чорнобильської лікарні. Усього потрібні подарунки для 11 діток. Це ляльки, фарби, конструктори, ігри та інше.

Окрім того, БФ «Із янголом на плечі» збирає кошти на апарат штучної вентиляції легень для маленької Марти Приставської, яка перебуває в реанімації ЗУСМДЦ після лейкемії, кору та енцефаліту, що дівчинка перенесла за останні півроку.

Фото: БФ Із янголом на плечі

Корисний Миколай

Для дітей з багатодітних та малозабезпечених родин, дітей з інвалідністю подарунки збирає Львівський міський центр соціальних служб для дітей та молоді. Як пише працівниця центру Наталія Вовк, цього року виникла ідея подарувати таким родинам сертифікати в магазини, де вони зможуть придбати речі, необхідні для розвитку, творчості, життя.

Сертифікати різного номіналу можна придбати і принести в центр. Також можна перерахувати кошти на їх купівлю Наталії Вовк 5168 7556 3122 0106 (ПриватБанк).

Фото: Наталія Вовк

Різдвяна свічка

Окрім акцій до Миколая, також у місті організовують різдвяні благодійні події. Зокрема, акцію «Різдвяна свічка» щорічно проводить Благодійний фонд «Карітас Львів УГКЦ». До неї долучаються усі парафії Львівської Архієпархії. Під час акції за благодійну пожертву усі охочі можуть придбати атрибут різдвяних свят – свічку, декоровану молоддю з інвалідністю та з кризових сімей, якими опікується «Карітас».

Пожертви витратять на розвиток та функціонування Центру дозвілля та соціальної реабілітації молодих людей з особливими потребами, що діє на площі св. Юра, 5/30 і де проводять своє дозвілля 24 людини із розумовою неповносправністю.

«Свічка має білий колір, але особливим буде паперовий пакетик. Із дірочками, ялинками, янголятками, іграшками. Це вже творчість наших друзів, які є учасниками "Соціальної майстерні". Також на кожному пакетику є привітання. Окрім того, на кожному пакетику зображені три Царі, які вклоняються новонародженому Ісусові», – кажуть організатори.

Святвечір для бідних

Традиційно у Львові проводять благодійні різдвяні вечері для бідних та самотніх людей. Про потребу в допомозі для підготовки таких заходів оголосили Спільнота святого Егідія у Львові та Спільнота «Емаус-Оселя».

«Вже багато років наша Спільнота проводить Різдво з нашими друзями, що живуть на вулиці та в будинку престарілих. Разом з нами цей надзвичайний досвід переживають багато волонтерів. Принести радість людям, які так рідко бувають щасливими, – що може бути кращим? Запрошуємо всіх приєднуватись до нас. Допомогти в зборі коштів, покупці подарунків, приготуванні смачних страв. І звичайно, прийти на сам обід, 7 січня, у церкву Покрови на вул. Личаківська 172», – запрошує Спільнота святого Егідія.

Детальнішу інформацію про те, як допомогти, можна дізнатись за телефонами 067 284 50 77 (Лариса Шидловська), 067 953 21 55 (Іванка Синицька).

Фото: Спільнота святого Егідія

«Традиційно 6 січня 2019 року відбудеться Святвечір для бездомних та потребуючих людей. Щороку приходить все більше і більше малозабезпечених та одиноких людей. Ми хочемо, щоб в таке велике свято ніхто не відчував себе самотнім та покинутим. Це не тільки нагодувати людей, але й створити для них атмосферу святкової родинної трапези та тепла братнього плеча», – кажуть в Спільноті «Емаус-Оселя».

Допомогти «Оселі» можна коштами або придбанням необхідних продуктів, перелік яких можна дізнатись за телефонами 096 426 47 96, 093 010 14 13. Окрім того, допомогти можна у день вечері з накриванням столів та підготовкою. Кошти можна перераховувати за реквізитами ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя»: р/р 26006210449, МФО 380805, ЄДРПОУ 26145055, АТ «Райффайзен банк «Аваль», або на картку Приватбанку Голови Ради «Оселі» отця Олега 5168 7555 2382 4163 (Жаровський Олег Любомирович).

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!