Як львів’янам уберегти свій ровер від крадіжки. 5 порад

2442 0
Велосипед як транспорт та спосіб відпочинку у Львові із року в рік стає усе більш популярним. Однак, попри те, що Львів – європейське місто, якщо у більшості країн Західної Європи цей транспортний засіб можна спокійно залишити навіть на найпростішому замку на вулиці, то у нас це не так. Адже, із кількістю велосипедистів з кожним роком у Львові зростає також і кількість вкрадених роверів. Пропонуємо пять порад, що допоможуть уберегти Ваш велосипед від кардіжки.
фото: levart.com.my

фото: levart.com.my

Купуючи велосипед збережіть документи на нього, а також сфотографуйте номер його рами. На випадок, якщо хтось таки вкраде Ваш велосипед – документи та фото рами стануть доказом того, що саме Ви, а не крадій, чи не покупець краденого велосипеда є справжнім власником. Окрім того, документи – запорука того, що Ваш ровер, особливо, якщо Ви купуєте його уже вживаним – не є краденим. Адже, купуючи велосипед у невідомих людей без документів на транспортний засіб – ви можете стати співучасником злочину, за що передбачена відповідальність. І якщо знайдеться справжній власник ровера – ви його втратите, як і гроші, що за нього заплатили.

Не залишайте велосипед без нагляду, навіть на недовгий термін. Якщо залишаєте ровер навіть на кілька хвилин – обов’язково закріпіть його на надійний ланцюг або замок.

Особливо прискіпливо слід поставитися до найдіності замка. Серед роверистів існує неофіційне правило 10% - замок вважається більш менш надійним для певного велосипеда, якщо його вартість становить принаймні 10% від ціни ровера. Адже, чим дорожчий ваш транспорт, тим більше злодії будуть зацікавлені у тому, щоби його вкрасти. Відтак, і ціна на ровер повинна бути вищою. Якщо ж говорити про види замків та їх надійність, то найменш надійними вважаються троси ( навіть якщо візуальні їх товщина видається доволі великою).

Можна обладнати велосипед велосигналізацією, а якщо це аж надто дороге задоволення, то намагайтесь, принаймні, залишати велосипед у зоні дії камер відеоспостереження.

Не залишайте на велосипеді вартісне обладнання, яке швидко знімається (велокомп’ютер, фари і т.д.). Ці речі коштують недешево і теж є приманкою для злодіїв.

А якщо вже так трапилось, що ваш велосипед вкрати, то панікувати не варто. Зателефонуйте на 102 і повідомте про місце крадіжки, особливі прикмети велосипеда та інші обставини скоєння злочину. Також постарайтесь розшукати очевидців злочину, запишіть їх контакти. Іще можете розмістити інформацію про велосипед в Інтернеті на відповідних форумах (бажано зі світлинами). Якщо Вам вдалось знайти свій велосипед, то не забирайте його у злодія особисто – краще зверніться до правоохоронців.

За матеріалами mvs.gov.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!