Як львів'янам висловити свою позицію стосовно "Інтера"

3778 1
Цьогоріч більшість українських каналів відмовилась від транслювання російських "голубих огоньків". Телеканал ТЕТ, зокрема, транслював виступи Jamala, ТНМК, The HARDKISS, ONUKA, та деяких інших виконавців. НТН, в свою чергу, показав останній концерт білоруської групи «Ляпис Трубецкой». Проте не всі канали вчинили так само. Найбільше українців обурив телеканал Інтер, який транслював виступи проросійських зірок, які підтримують політику Кремля. Tvoemisto.tv запитало у медіакритика Отара Довженка, як діяти львів'янам, котрі хочуть поскаржитись на таку політику цього телеканалу.

Отар Довженко каже, що дещо скептично ставиться до перспективи притягнення «Інтера» до відповідальності за його програмну політику: "Фактично канал цього року показував і показує те саме, що в попередні роки, і з погляду законодавства його позиція є непробивною. Хоча, звичайно, можна знайти шпаринку в законах – наприклад, позиватись із вимогою компенсувати моральну шкоду або ж спробувати застосувати закон про санкції. Однак, скоріш за все, потужна юридична служба «Інтера» добре зважила всі ризики, а вибіркове застосування закону стане для «Опозиційного блоку», чиїм медійним інструментом є медіагрупа «Інтер», кричати про цензуру та тиск на вільні ЗМІ".

Проте медіакритик впевнений,що мовчати - не є правильним вибором. "Проблема  російського непотребу в телеефірі – це проблема не досить швидкої та адекватної зміни медійної реальності вслід за реальністю політичною. В країні війна, Росія захопила нашу територію та вбиває наших людей, але деякі медіа намагаються тримати нас у «спільному просторі» з країною-агресором. Що більше голосів висловить протест проти таких дій, то швидше і влада, й самі медіа будуть вимушені реагувати та приймати, можливо, невигідні їм, але правильні рішення" - каже Отар Довженко. І радить усім, хто хоче висловити свою позицію, писати скарги до регулятора – Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та, щонайменше, висловлювати свою позицію публічно в соціальних мережах.

Медіаюрист Ігор Розкладай також переконаний, що варто на повному серйозі направляти скарги на адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Чим більше їх буде, тим краще.

Для тих, хто хоче поскаржитись, але уявлення не має як це робиться медіаюрист на сторінці у Facebook дає поради, як правильно оформити скаргу:

"Шапка" до скарги:

КОМУ: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.
01601, Київ, вул. Прорізна, 2


ВІД: Громадянина (громадянки) України
прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина,

Скарга
на дії ПРаТ "Телеканал "Інтер"

Я, ПІБ, (суть скарги)

Письмове звернення повинно бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати.


Читайте також:
2 Січня, 2015 18:00
Глядач Ви народові мізки не перезапудрюйте своїми дурнуватими войнушками: люди доведені до краю, а ви все тузите свої вгодовані туза! Що кому не цікаво- той мимо топає!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!