Як львів’янам зменшити подачу тепла в квартирі

2858 0
До кінця тижня у Львові значно потеплішає.

Позаминулого тижня у Львові повітря прогрівалося до +10 градусів, у зв'язку з чим мешканці міста скаржилися на Гарячу лінію, що в їхніх квартирах стало заспекотно. Tvoemisto.tv дізналося в центральній диспетчерській служби ЛМКП «Львівтеплоенерго», як львів'яни можуть зменшити подачу тепла у квартирах.

Як виявилося, зменшити подачу центрального опалення можна тільки загально для всього будинку або окремого під’їзду. Втім, зробити це може тільки балансоутримувач будинку: голова ОСББ, управляючої компанії чи працівник ЛКП, ЖКГ. Саме вони мають доступ до загальнобудинкового лічильника. Поряд з лічильником є спеціальний засув, яким і регулюється кількість поданого тепла. Найчастіше вони загальнобудинникові, але інколи ці засуви регулюють подачу тепла до окремих під’їздів.

Читайте також: Створити ОСББ у Львові. Все у ваших руках (насправді ні)

Крім того, регулювати подачу тепла можуть у котельнях, проте тепло там регулюють для всіх споживачів котельні одразу.

Також в ЛМКП «Львівтеплоенерго» повідомили, що всі бюджетні установи обладнані спеціальними вузлами обліку і можуть самостійно регулювати кількість поданого тепла.

Читайте також: ОСББ чи самоуправління. Як і коли львів’яни мають почати керувати своїми будинками

За словами диспетчерів, зараз подача тепла для споживачів зведена до мінімуму через плюсову температуру повітря. Нагадаємо, що опалення вмикають тоді, коли температура повітря за вікном опускається нижче восьми градусів тепла.

Зазначимо, що до першого березня в ЛМР обіцяють списати всі будинки з балансів ЛКП, а мешканці повинні обрати, хто керуватиме їхнім будинком.  

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!