Як львів’яни ходили «Стежками митрополита Шептицького». Фото

2331 0
У середу, 6 травня, у Митрополичих садах пройшов культурно-мистецький захід «Стежками митрополита Андрея Шептицького». Юні митці змальовували сади, храм Святого Юрія та створювали портрет митрополита Андрея.

Як інформують організатори, мистецькі колективи із Центру творчості дітей та юнацтва Галичини влаштували патріотичний флешмоб, співи, танці та декламування віршів. Учасники свята наповнилися духом християнської моралі, проклали місток від сьогодення до сторічної давнини й зазначили, що слова митрополита як колись, так і сьогодні є потрібні українському народу.
 
 
Віддаючи сьогодні шану митрополиту, владика Венедикт заохотив усіх задуматися над тим, що ми можемо в своєму житті зробити, адже для цього в нас є постать митрополита Андрея, який для всіх є людиною-взірцем. Керівник «Фундації Духовного Відродження» отець Тарас Милян закликав добродіїв  долучатися і допомагати відновлювати другу частину Митрополичих садів, щоб вже восени ми всі разом могли споглядати їх красу  та куштували плоди з дерев, які там ростуть. Також наголосив, що захід не лише мистецький, але й благодійний.
 
 
На святі був присутній Митрополит і Архієпископ Львівський Ігор (Возьняк). Своїми побажаннями він підтримував юних художників, які не злякалися дощу й завершили свої мистецькі роботи.
 
Фото надали організатори
 
Опублікувала Наталія Середюк
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!