Як люди з інвалідністю відстояли для прогулянок площу Ринок у Львові

2273 1
Площа Ринок у Львові має стати доступнішою для людей на інвалідних візках. Після звернення Львівського обласного відділення українського фонду «Реабілітація інвалідів» до Львівської міської ради, чиновники вирішили змінити правила щодо розміщення літніх майданчиків на тротуарі. Тепер там має бути смуга для проїзду інвалідних візків.
Фото: rozvytok-hromady.com

Фото: rozvytok-hromady.com

Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, до них звернувся керівник організації Ярослав Грибальський.

«Вони звернулися з проханням про те, що їм некомфортно пересуватися по бруківці, яка є на дорогах. І ми прийняли рішення, щоб на хідниках залишити смугу, щоб без проблем проїхали люди на інвалідних візках. І вже чотири майданчики ми змушуємо змінювати архітектурно-художні вимоги, змінювати площу майданчика, щоб залишити цю смугу. Її ширина – 1,6-1,8 метри, щоб два візки могли роз’їхатися», – розповів Юліан Чаплінський.

Читайте також: ДЦП успіху і щастю не перепона. Історія львівського перекладача

Поки що мова йде лише про пл. Ринок. Щодо інших вулиць в центральній частині міста, то рішення щодо них буде прийнято згодом.

«Люди з інвалідністю говорили поки що про площу Ринок. Є вулиці, де їм впринципі незручно. На вул. Староєврейській була пропозиція взагалі залишити одну сторону без літніх майданчиків, щоб там можна було їздити. Але це теж породжує конфлікти, бо ресторани є з обох сторін. Тому це питання буде вирішувати комісія», – зазначив Юліан Чаплінський

Головний архітектор Львова зазначив, що він відкидає можливість, що якщо не буде залишатися 1,6 метра для проїзду, то можуть відмовити у встановленні майданчика на пл. Ринок.

Спілкувався Ігор Саджениця

5 Квітня, 2016 13:43
Настя Вул.Староєврейська особливо вранці взагалі вся запаркована бусами, які привезли продукти в кафе + майже всі тротуари зайняті вуличними майданчиками тих же кафе, відповідно не тільки інвалідам, а й здоровим людям вранці туди краще не пхатися. Бізнес понад усе, люди - ніщо.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!