Як міські комунальники змінюватимуть Львів? 5 локацій для львів’ян

3251 0
17 серпня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення, згідно якого ЛКП «Зелений Львів» отримав функції замовника на проектування та виконання робіт на низці об’єктів у Львові, включно з капітальним ремонтом оранжереї у Стрийському парку та технолого-розвідувальними роботами для будівництва підземного паркінгу біля ЛНУ ім. Івана Франка. Tvoemisto.tv вирішило дізнатися, чим саме займатимуться міські комунальники, коли ці роботи буде завершено та чи справді львів’янам слід очікувати на будівництво підземного паркінгу в центрі міста.
фото: uk.wikipedia.org, tsn.ua, commons.wikimedia.org

фото: uk.wikipedia.org, tsn.ua, commons.wikimedia.org

Про об’єкти, терміни робіт та їх фінансування розповів начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрій Галушка.

1. Оранжерея в Стрийському парку.

За словами міського чиновника, проект ремонтних робіт вже є, а в бюджеті на це передбачено відповідні кошти. Кошторис робіт склав 1,05 млн. грн. Ремонтні роботи розпочнуть наступного тижня і вони триватимуть до трьох місяців. За цей час планують відновити системи теплозбереження та кондиціонування вологості. Також ремонту потребують віконні конструкції самої теплиці. Та вже до зими, як запевнив Андрій Галушка, оранжерея зможе запрацювати.

2. Центральна алея парку «Залізна вода».

Невдовзі розпочнуть ремонтні роботи і ще в одному парку. Мова йде парк «Залізні води», який розташований в районі «Новий Львів». Ремонтуватимуть центральну алею, яке йде від вул. Мушака. Її довжина близько 700 метрів. Планується зробити водовідведення, встановити перила та сходи. Загальна вартість робіт складе 900 тис. грн.

За словами Андрія Галушка, ця алея має використовуватися як прохідна пішохідна зона, адже поруч знаходиться дитячий садочокк, школа. Український католицький університет та зупинка громадського транспорту.

3. Сходи від Янівського цвинтаря до могили Андрія П'ясецького та членів ОУН на території парку «Кортумова гора».

Ще одним завданням, яким зараз займається ЛКП «Зелений Львів», стало виготовлення проекту та влаштування сходів від Янівського цвинтаря до могили Міністра лісництва Українського державного правління Андрія П'ясецького та членів ОУН на території парку «Кортумова гора». Андрій Галушко розповів, що роботи із виготовлення проекту вже тривають. У планах не тільки відновлення можливості доступу до могили, але й створення можлиівостей для львів’ян використовувати цю частину парку в рекреаційних цілях.

4. Майданчик для вигулювання собак на території парку ім. Івана Франка.

Ще одним цікавим проектом є майданчик, де собаководи міста змогли б вигулювати своїх домашніх улюбленців. Зараз триває процес візуалізації, з якого постане проект. Лише після цього може йти мова про його реалізацію. Однак про термін, коли в парку Франка постане таке місце, зараз говорити зарано.

Облаштувати майданчик вирішили у верхній частині парку, поблизу готелю «Дністер».

«Задумували, щоб люди з собаками не йшли через увесь парк із собаками, а відразу заходили в зону майданчику зі сторони вулиці Матейка. Його буде огороджено, закрито, в такий спосіб, щоби було безпечно для інших відпочивальників», – розповів Андрій Галушка.

5. Підземний паркінг біля ЛНУ ім. Івана Франка.

Та найбільше уваги серед усіх об’єктів та робіт виликає технолого-розвідувальні роботи для будівництва підземного паркінгу біля ЛНУ ім. Івана Франка. Як розповів Андрій Галушко, ідея такого паркінгу виникла давно, тож місто вирішило дізнатися можливості реалізації такого проекту.

«Слід встановити, які там грунти, залягання підземних грунтових вод. Щоб знати, які заходи із гідроізолізації слід провести, про можливу кількість поверхів цього підземного паркінгу», – роз’яснив чиновник.

Однак відповіді щодо площі та кількості паркомісць зможуть дати лише проектанти. Вони й будуть готувати інвестиційний проект.

«Ми повинні загарантувати, що ця територія є придатною, щоб проектанти максимально швидко та якісно могли приступати до роботи», – зазначив Андрій Галушко.

Проведення досліджень та формування результатів технолого-розвідувальної роботи може тривати до двох місяців. Лише після того Львів дізнається, чи є можливість побудови підземного паркінгу біля університету ім. Франка.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!