Як мотивувати себе займатися спортом. 4 науково доведених способи

6331 0
Літо – ідеальна пора, щоб зайнятися спортом. Проте часто наше бажання попрацювати над своїм тілом залишається десь під зимовими кучугурами снігу. Тому ми пропонуємо 4 науково доведених способи вмотивувати себе займатись спортом для тих, кому не достатньо одного слова «потрібно» щоб побороти лінь.
фото: getmedic, wallpapers.klappe.nu

фото: getmedic, wallpapers.klappe.nu

1. Вигадайте собі відчутну винагороду

Абстрактні цілі «міцне здоров’я», «довголіття», «неймовірне тіло» або «я в тренді» можуть виявитися недостатньо відчутними для більшості. Що робити? Придумати собі винагороду, до якої можна «доторкнутися». Наприклад, ви можете побалувати себе чимось солоденьким після виснажливого походу в басейн.

2. Дайте публічну обіцянку

Спробуйте викласти в Instagram фото своїх нових кросівок і під ним же пообіцяйте випробувати їх в п’ятикілометровому забігу. Будьте впевнені , у вас знайдеться безліч чуйних і уважних суддів.

Ви не боїтеся підколів? Внесіть в матеріальні штрафи. Оберіть щасливу «жертву» і пообіцяйте виплачувати їй певну суму за кожен зрив тренування.

3. Попрацюйте над позитивним мисленням

99% ранніх підйомів добрими не бувають. Але варто уявити, як ви ввечері розтягнетесь на ліжку з улюбленою книгою – ранок стає не таким жахливим. Тепер ви в числі 1%! А все тому, що позитивна візуалізація – вірний соратник мотивації. Але одних мрій недостатньо – потрібно дотримуватися певних умов:

– осмислення того, чого ви прагнете досягти;

– уявлення того, з чим асоціюється результат;

– визначення тих перешкод, які можуть зустрітися на шляху до цілі;

– формулювання способів подолання можливих перешкод.

4. Отримуйте грошову винагороду

Звісно, лише одиниці можуть знайти щедрого спонсора, який наважиться супроводжувати ваші фізкультурні досягнення матеріальною винагородою. Тому можна спробувати веб-сервіс Gym-pact. Його співтовариство платить за успішні тренування за рахунок тих, про пропускає заняття. Всі скидуються, а кошти розподіляються між тими, хто твердо йде вибраним шляхом. Відповідно, ледарі не отримують нічого.

За інформацією: humanism.org.ua.

Підготувала Вікторія Петрик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!