Як МОЗ фіксує повторні зараження Covid-19 і скільки таких випадків трапляється в Україні

2665 0
Випадки повторного зараження були зафіксовані у кількох областях.
Фото: Artem Kniaz for unsplash

Фото: Artem Kniaz for unsplash

У Міністерстві охорони здоров'я почали фіксувати випадки повторного зараження Covid-19. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу сьогодні, 11 грудння, відповідаючи на запитання Суспільного, як в Україні визначають та обчислюють кількість повторних заражень. 

За його словами, випадки повторного зараження були зафіксовані у кількох областях. 

«У нас весь облік хворих на Covid-19 ведеться в електронній інтегрованій системі епідеміологічного нагляду. Це система, яку ми зробили і розгорнули в країні, і всі хворі фіксуються нею. В тому числі люди, які захвоірли другий раз, теж заносяться до цієї системи незалежно від того, чим вони займаються – медичний працівник чи не медичний, в цьому нема жодних преференцій», – каже він.

Читайте також: У Львові виявили першого в цьому сезоні хворого на грип

Хворих, які другий раз підхопили коронавірус, почали фіксувати наразі Чернівецькій, Кіровоградській та інших областях. Серед пацієнтів, які вдруге захворіли на коронавірусну хворобу, є люди, які вперше перехворіли від 3 до 5 місяців тому, а зараз захворіли повторно.

«Титр антитіл, які є після хвороби, знижується. Як тільки він знижується, то людина знову може захворіти», – додає міністр.

Нагадаємо, що за останню добу, 10 грудня, в Україні зафіксували понад 13 тисяч нових випадків коронавірусної хвороби, 285 людей за добу померли від ускладнень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!