Як може виглядати 72-метровий готель у парку культури на панорамі Львова. Візуалізація

9736 3
На проект готелю готують міжнародний конкурс.
Візуалізацію надали в ЛМР

Візуалізацію надали в ЛМР

Виконавчий комітет ЛМР сьогодні, 16 серпня, вкотре не погодив висоту 72 метри для готелю, який планують збудувати на вулиці Лижв’ярській, 1. Натомість юридичний департамент розробив проект ухвали про проведення міжнародного конкурсу на проектування комплексу, після чого, за словами міського голови Львова Андрія Садового, виконком зможе проголосувати за допустиму висоту.

Читайте також: Спочатку межі парку, потім готель. Чи буде у Львові Hilton та до чого тут ЮНЕСКО

Водночас проектанти представили візуалізації можливої панорами Львова з попередньою висотою будівлі в 72 м та погодились доопрацювати проект рішення про міжнародний конкурс. 

Панорама Львова з Ратуші

Панорама Львова з Високого Замку

Після архітектурного конкурсу, забудовник має повідомити про наміри забудови ЮНЕСКО та Мінкульт. Результати конкурсу обіцяють представити громадськості. Максимальний відсоток забудови — 50%. Половина готелю має бути класичним готелем, половина — апарт-готелем. Також тут розмістять коворкінг, СПА, спортиіний комплекс та заклади харчування.

Додамо, що минулого тижня проект викликав бурхливе обговорення під час засідання виконкому, оскільки самого проекту немає. Керівниця ТОВ «Парк Спейс» Алла Шамова розповіла, що архітектори, які братимуть участь у конкурсі, будуть представляти макети, і наразі невідомо, як саме виглядатиме майбутній готель і скільки будівель він матиме. Представник забудовника Андрій Потинський зауважив, що компанії потрібно отримати містобудівні умови та обмеження, щоб сформувати технічне завдання для конкурсу.

Керівниця ТОВ «Парк Спейс» підтвердила, що будувати збираються готель міжнародної мережі Hilton, проте наразі все ще тривають перемовини. Крім цього, межі Парку культури, з яким межує будівництво, досі не затвердженні.

Читайте також: У Львові колишній працівник спецслужб та банкір відкрив преміум-готель. Фото

7 серпня відбулася зустріч членів виконкому, представників забудовника та громадськості. Представники забудовника, зокрема, пообіцяли вкластися в інфраструктуру парку, а також «забезпечити максимально комфортне перебування не лише гостям, а й місцевим мешканцям», реконструювати і розширити вулицю, дотримуватися режиму тиші, збудувавши ресторан з боку вулиці, а не житлових будинків, максимально зберегти зелені насадження та навколишнє середовище.

Нагадаємо, ділянку площею майже гектар на вул. Лижв’ярська, 1 між двома парками — культури та Стрийським — місто продало майже рік тому за 18,5 млн грн. Придбало її ТОВ «Апартготель», яке ще у 2016 році отримало містобудівні умови та обмеження на реконструкцію колишнього музею ПрикВО, що на ній розташований, під готель з підземним паркінгом. Тоді йшлося про висоту 34 м.

Читайте також: Полярон та Кінескоп. Як територію колишніх заводів перетворюють на житло

Згідно з даними системи Youcontrol, керівником та засновником ТОВ «Апартготель» є Роман Попко, а в минулому його співвласниками також бути Ростислав Заремба і Степан Стойко. Роман Попко також є співвласником кількох компаній мережі Avalon, що також належать львівському бізнесмену та депутату ЛМР Григорію Козловському. Ростислав Заремба має кілька будівельних компаній, зокрема ТОВ «Аурум-сіті» та ТОВ «Парк Арена», а також є керівником і співзасновником ФСК «Львів», інший засновник якого — депутат ЛМР Петро Адамик. Степан Стойко також має кілька фірм, що займаються, зокрема, орендою майна та правовою і фінансовою допомогою.

ТОВ «Парк Спейс» стало власником ділянки на Лижв’ярській, 1 у листопаді торік. Ще 23 липня ця компанія називалася ТОВ «Авалон Сервіс-Комфорт», а заснована вона була лише минулого липня ТОВ «Авалон Інкомпані» та АТ ЗНВКІФ «Адамант».

У квітні міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання сесії ЛМР повідомив, що на Лижв’ярській, 1 планують збудувати готель міжнародної мережі Hilton

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація Park Space


Читайте також:
16 Серпня, 2019 12:42
666 ..." 72" ... чи метри , чи поверхи ... тихо шифером шурша едет крыша не спеша ... в когось конкретно "дах зірвало" ... це ж скільки отих екскрементів і нічого крім , вироблятимуть (для Львова) в отакій будівлі оті "гості" ? ... про це нам може повідати конкретний експерт з екскрементних питань , який ідентифікувався на цих шпальтах як " Андрій Міщенко" ... Слава Україні ! ...
16 Серпня, 2019 12:37
Твоє місто Дуже дякуємо за уточнення, виправили)
16 Серпня, 2019 12:26
Josh Так 72 метри? чи 72 поверхи?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!