Як можна зупинити зростання кількості хворих на коронавірус. Пояснення МОЗ

2464 0
Зробити жорсткий карантин, як було у березні, МОЗ не може, тому пропонують ввести карантин вихідного дня.
Фото: Новини Вінниці

Фото: Новини Вінниці

Як пояснює очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, найкращий сценарій для України – це повний локдаун (жорсткий карантин) для того, щоб зупинити зростання кількості хворих на коронавірус. Однак країна «не може дозволити» його ввести. Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо НВ.

«Усе заборонити, повністю розірвати цей ланцюг передачі хвороби, мінімум на 21 день. Тому, що максимальний інкубаційний період – 21 день. Реальність така, що ми, як країна, не можемо собі дозволити повний локдаун», – каже він.

За повного локдауну люди втрачатимуть роботу, їм не буде за що купувати продукти харчування, – продовжує він. Зробити так, як було у березні, МОЗ не може, тому пропонують ввести карантин вихідного дня.

Читайте також: У ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії

Водночас, за словами міністра, агресивне поширення інфекції може тривати до березня 2021 року. А медичний колапс прийде тоді, коли будуть заповнені всі ліжко-місця, які здатні надавати медичну допомогу хворим із дізгнозом «коронавірус».

«На сьогодні це 52 000 ліжок, а це 30% всього ліжкового фонду. При цифрах більше 15 000 до 20 000 хворих на добу ми можемо дійти до 100% заповненості цих ліжок. Це наша реальність, і я хочу, щоб люди знали, що таке у нас може бути. До таких цифр ми можемо дійти до 1 грудня. Але 10 000 буде вже на цьому тижні», – додав Степанов.

Нагадаємо, що за добу 5 листопада в Україні зафіксували чергову рекордну цифру у 10,7 тисяч підтверджених хворих.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!