Порожній Тайм-сквер і переповнена площа перед Оперою. Як святкували новий рік у світі та Львові

5328 0
Здебільшого, у країнах діють жорсткі обмеження, пов'язані з пандемією, а на період свят їх ще й посилили.
Фото: Volodymyr Hryshchenko for unsplash

Фото: Volodymyr Hryshchenko for unsplash

Нью-Йорк, США

Уперше від часів Другої Світової війни в Нью-Йорку в США через Covid-19 скасували публічне святкування Нового року. Таймс-Сквер перекрили і цього року всередину нікого не запускали. Зачинили також центральні станції метро і всюди лунали оголошення із закликом не приходити святкувати в центр Нью-Йорка, а святкувати вдома.

Як повідомляє ТСН, традиційний концерт і спускання новорічної кулі були, але Америка побачила це лише по телевізору. На Таймс-Сквер ввечері були лише спеціально запрошені гості – frontline workers, як їх тут з пошаною називають, робітники передової. Це ті, хто працював з людьми під час Cobvid-19 – окрім лікарів, ушанували й інші професії – зокрема, серед присутніх кур'єр піцци та оператор парому.

А взагалі від кожного туриста, який зараз їде до Нью-Йорка, неважливо, американця чи ні, вимагають зареєструватися на сайті, заповнити анкету і здати тест, а до того сидіти на карантині.

Берлін, Німеччина

Німеччина пережила незвично тиху новорічну ніч, що пояснюється запровадженим через пандемію коронавірусу локдауном. Пожежники та поліцейські повідомили про значно менше викликів, ніж у попередні роки. Про це повідомляє DW.

Утім, попри заборону продажу феєрверків перед Новим роком, у країні їх все одно запускали, спалахували пожежі і траплялися нещасні випадки. Зокрема, у федеральній землі Бранденбург 24-річний хлопець загинув внаслідок вибуху поруч з ним піротехніки. Він отримав важкі травми обличчя та голови, від яких помер на місці, повідомила речниця місцевої поліції у п'ятницю, 1 січня.

Варшава, Польща

Напередодні, з 28 грудня у Польщі на три тижні – до 17 січня – запровадили національний карантин. До усіх попередніх обмежень додаються також закриття торговельних центрів, готелів та гірськолижних спусків, обов’язковий 10-денний карантин для усіх, хто в’їжджатиме до Польщі.

Рим, Італія

Жорсткий карантин діє і в Італії – з 31 грудня по 3 січня і з 5 по 6 січня. За словами прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте, у цей період людям дозволяють залишати будинки тільки з поважних причин, таких як робота, відвідування лікаря або купівля предметів першої необхідності.

При цьому правила дозволять людям приймати в своїх будинках максимум двох гостей, не враховуючи дітей молодше 14 років. Комендантська година діє з 22:00 до 05:00.

Фото: East News

Франція

У французькому містечку Льєрон у регіоні Бретань із вечора 31 грудня до ранку 2 січня тривав новорічний рейв, на якому зібралися 2 500 французів та іноземців. Вечірка відбулася попри заборону на масові зібрання та неуспішні спроби поліції розігнати захід. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Le Figaro.

Вечірка відбувалася в закинутих ангарах у Льєроні, де проживає менше людей (759), ніж брало участь у святкуванні. На захід також приїхали люди з Італії, Іспанії, Бельгії, Великої Британії.

Поліція спершу спробувала розігнати зібрання 31 грудня. Тоді між учасниками вечірки та правоохоронцями сталися сутички, троє поліцейських отримали поранення. Рейвери навіть спалили один поліцейський автомобіль, але вечірка продовжилася.


Київ, Україна

У Києві на Софіївській площі зібралось багато людей святкувати Новий 2021 рік. Відео новорічних гулянь оприлюднив користувач YouTube Олек Мис (скріншоти нижче). Точної кількості людей, які зустрічали Новий рік на площі, у КМДА не назвали, але їх було менше ніж торік. Про це повідомляє 24Київ.

Традиційних концертів не було.

Львів, Україна

1 січня, коли містяни зустрічали новий рік, у центрі міста біля головної ялинки запускали салюти попри заборону. Також площа була заповнена людьми попри карантинні обмеження.

Нагадаємо, Кабмін запроваджує в Україні локдаун із 8 до 24 січня. У цей час буде заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спорт-залів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені будуть культурні та інші масові заходи.

Салони краси, перукарні працюватимуть виключно за записом. На канікули також відправлять всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу. Водночас із встановленими обмеженнями продовжить працювати громадський транспорт. Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, поштові відділення і готелі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!