Як на карантині працюватимуть школи. Пояснення МОЗ

2244 0
Учні 1-4 класів матимуть можливість перебувати на території школи без захисної маски.
Фото: freepik

Фото: freepik

Навчання відбуватиметься у всіх школах України, за винятком тих, які перебувають у червоній зоні, де багато хворих за останні 14 днів. Про це під час брифінгу сьогодні, 27 серпня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

У зелених та жовтих зонах вчителі у класі можуть працювати без масок за умови дотримання соціальної дистанції 1,5-2 м або з використанням захисного щитка.

Учні 1-4 класів матимуть можливість перебувати на території школи без захисної маски. Міністр вважає, що вслідкувати за маленькими дітьми складно. Окрім цього, ВООЗ не рекомендує для них маски, та й хворіє на Covid-19 ця категорія дітей менше.

Читайте також: Після хвороби тебе починають цуратися або «Післясмак» ковіду

Дітям же рекомендують мити руки з милом після кожного уроку. А дезінфектори мають стояти на вході до школи. Якщо є можливість, то заняття просять проводити максимально в одному класі.  

«Рекомендуємо, щоб були розроблені маршрути учнів у школах, щоб вони були максимально зручні. Зазвичай, у школі є не один вхід і вихід. Радимо максимально відкрити всі входи і виходи, розробити маршрути, щоб, наприклад, діти з молодших класів заходили через один вхід, діти старших класів – через інший вхід, не перетиналися при заході і щоб не було скупчення дітей», – каже він.

Уроки, за словами міністра, краще починати в різний час, хоча з 15-хвилинним відривом. Такі дії зменшать кількість контактів між учнями.

Читайте також: Covid-19 – це дуже і дуже небезпечно. Застереження від колишнього скептика

«Усі без винятку працівники школи повинні проходити температурний скринінг, коли вони заходять до школи. При будь-яких ознаках коронавірусної хвороби, при будь-яких симптомах краще взагалі не приходити в школу, а якщо вони виявлені – то треба звернутися до лікаря і покинути школу», – зазначив він.

Те, чи слід відправляти весь клас на карантин, додає Степанов, має вирішити лікар-імунолог на основі епідрозслідування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!