Як на Княгині Ольги будують велодоріжку. Фото

5107 0
5 км велодоріжки на обидвох сторонах вулиці мають прокласти до січня 2019 року.
фото: Олег Шмід/Facebook

фото: Олег Шмід/Facebook

На вулиці Княгині Ольги у Львові будують велодоріжку у два боки. Фото з будівництва опублікував на своїй сторінці у Facebook керівник ЛКП «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід.

Разом із велодоріжками на вулиці відремонтують тротуари, створять паркувальні місця та, можливо, облаштують нові автобусні платформи. 5 км велодоріжки у дві сторони вулиці мають прокласти до січня 2019 року.

Загалом на проект передбачили майже 21 млн гривень. Більшу частину грошей витратять на ремонт хідників. Будівництвом велодоріжки займається ТзОВ «Трансбудторг». За даними системи Youcontrol, фірма здебільшого надає в оренду будівельної техніки. Її власниками є Віталій Винник та Андрій Гук. 

Нагадаємо, у Львові двічі оголошували тендер на будівництво велодоріжки на Княгині Ольги. Торги не відбулись, оскільки до всіх учасників були зауваження. Під час повторних торгів переможця визначили, втім він відмовився підписувати договір про будівництво. Договір із переможцем підписали 21 вересня. Наступними планують побудувати велодоріжки на Сихівській та Чорновола.

Як пише Олег Шмід, у цьому місці довелося переробляти велодоріжку і перемістити її ближче до стовпа, оскільки вона займала забагато простору у пішоходів. Зараз тротуар має ширину 2 м.

Велодоріжка на спуск ще рік тому була запроектована під нові державні норми, які стали чинними лише два місяці тому. Її ширина 1,85 м, що дозволяє швидким велосипедистам обганяти повільніших. За словами Олега Шміда, на цій частині пішоходи можуть ходити велодоріжкою, оскільки тротуар ще облаштовують.

Асфальт кладеться у два шари: спочатку 2 см, потім 3 см, що запобігає утворенню горбів при прокатці.

Олег Шмід пише, що для розклинювання щебеню його посипають дрібним відсівом. Це теж запобігає утворенню горбів завдяки тому, що щебінь фіксується під асфальтом і не перекочується під час тривалої експлуатації.

За словами Олега Шміда, найбезпечніший спосіб перетину другорядних вулиць — переведення велодоріжки у велосмугу перед перехрестям. Завдяки цьому прийому велосипедисти перебувають в полі зору водія, який має намір повертати праворуч.

На другій стороні вулиці теж розпочалися роботи. Велодоріжка на підйом має ширину аж 2 метри. Швидкості велосипедистів тут будуть дуже відрізнятися, і тут потрібно достатньо місця для обгону.

Фото зі сторінки Олега Шміда у Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!