Як на Західній Україні ставляться до протестів проти розміщення українців з Китаю. Опитування

3250 0
Чим більший рівень освіти і доходів, тим менше підтримки протестам.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

Соціологічна група «Рейтинг» протягом 22-23 лютого опитала 1200 старших за 18 років українців в різних регіонах щодо їх ставлення до протестів проти розміщення евакуйованих з Китаю українців.

Читайте також: У Винниківському госпіталі просять розслідувати дії посадовців ЛОДА

За результатами опитування, 74% респондентів не підтримують протести проти розміщення евакуйованих з Китаю українців, що відбулися минулого тижня. Підтримують такі дії лише 15%, ще 11% – вагалися з оцінкою.

Серед мешканців Західної України протести підтримали 15% опитаних, не підтримали – 71%, ще 14% не змогли визначитись із відповіддю. У регіональному розрізі найбільше тих, хто не підтримав протести, – на Півдні(80%). Водночас найбільше тих, хто підтримав протести, – на Сході (19%).

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалось за кулісами протестів

Соціологи зазначають, що чим вищий рівень освіти та доходів, тим вищий рівень несприйняття протестів проти евакуації. Також більше протести підтримують жінки, ніж чоловіки (16 проти 15%), хоча серед чоловіків більше тих, хто не визначився із відповіддю. Також більше підтримали мешканці сіл, аніж міст (16 проти 15), у селі також більше тих, хто не визначився.

Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,8%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!