Як налагодити внутрішню комунікацію в компанії? Поради експерта

4809 0
Яким повинен бути колектив компанії для її успішного розвитку? Що означає: 1+1=11? Tvoemisto.tv пропонує кілька ключових тез про внутрішній клімат компанії від віце-президента з питань управління персоналом компанії SoftServe Ренати Чучмай, які прозвучали під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».
Фото: softserve.ua, kiev.all.biz, employerbrand.com.ua

Фото: softserve.ua, kiev.all.biz, employerbrand.com.ua

На думку Чучмай, налагодити правильне спілкування в компанії – це запорука успішності. Як це зробити?

Насамперед, потрібно зробити все для того, аби люди, які працюють в одній компанії, мали однакове бачення та активно долучалися до комунікацій. Ідеальний колектив можна порівняти із косяком риб: коли кожен відчуває одночасно все як єдиний організм.

 Для чого ж потрібні корпоративні комунікації? Йдеться про три цілі корпоративних комунікацій: побудова корпоративної культури, залученість працівників, репутаційний менеджмент.

На думку Ренати Чучмай, для плідної роботи потрібно знайти спільну точку дотику, бо часто керівництву цікаво одне, а робітникам – інше.  Якщо говорити про колектив, то в ньому повинна бути синергія, тобто 1+1=3. Це коли робота в команді приносить новий та цікавий результат.

Експерт поділилася тим, що є ще глибша співпраця в колективі. Йдеться про експонентну енергію: коли ми не розділяємо одиниці, а зливаємо їх в одне ціле. Коли народжується щось зовсім інше.

Читайте також: Як правильно мотивувати працівників? Ключові поради експерта. Відео

Як іти в ногу з часом?

«Сьогодні на ринку праці швидко все відбувається настільки, що ми не встигаємо реагувати на зміни. Тому потрібно вибудувати все так, щоб рухатись як одна єдина сутність», – розповідає експерт.

На думку Ренати Чучмай, перейти від статичного знання до динамічного – запорука успіху.  Тобто рухатися зі змінами в ритмі часу. Знання перестає бути перевагою.

Це є дуже слушною думкою і варто її пояснити. Чим більший у нас досвід тим більше ми знецінюємося. Досвід заважає сприймати нові речі. Тому не потрібно чіплятися за свій досвід. Потрібно відгадувати,  що ж буде завтра.

Корпоративна культура: що це таке?

 Це те, що люди роблять, а не те, що пишуть чи розсилають.  На думку Ренати Чучмай, в Україні вже тісно для розвитку конкурентної компанії.  Тому потрібно глобалізуватися, переходити на інший рівень. «Менеджмент такий, який він зараз є, довго не протримається. Через 10 років це буде щось зовсім інше», розповіла вона.

Трансформація у колективі відбувається дуже в швидкому темпі. Якщо раніше керівник був «диригентом», всім заправляв, то зараз  він роздає задачі та керує трошки осторонь. Колективу надається більше свободи у діях.

На думку Ренати Чучмай, робити звичайні речі, але дуже добре, – це секрет успішного розвитку будь-якої компанії.

Довідка: Рената Чучмай – найкращий HR-директор України за версією Delo.UA . Понад 15 років працює у світових компаніях у сфері управління персоналом. Сьогодні у компанії SoftServe відповідає за впровадження глобальної стратегії розвитку персоналу, основне завдання якої – забезпечити сильну оперативну HR-підтримку для бізнесу, у таких стратегічних сферах як управління кадровим резервом, лідерство, рекрутинг, переваги для працівників, мотивація персоналу та виплата компенсацій. Рената Чучмай розпочала свою кар’єру 1994 року у компанії DHL International, а з 1997-го року займала посаду адміністративного менеджера в компанії Coca-Cola Amatil. У 2000 році Рената була призначена тренінг-менеджером компанії Nestle, а в 2002 році перейшла в компанію Leoni Wiring Systems на посаду менеджера з управління персоналом. Серед її особистих професійних досягнень – формування структури компанії «з нуля» до 3500 працівників і розробка HR-маркетингових стратегій для компаній України, Словаччини, Тунісу, Єгипту та Китаю.

Підготувала Оксана Матійків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!