На правах реклами

Як навести лад з батьківськими коштами в школах і садках? 5 пропозицій

2438 0
Кошти, які щороку здають батьки у школах та садочках, вже давно нікого не дивують. Постійні побори на ремонти, охорону, меблі та господарські товари – звична річ, адже існуючого фінансування не вистачає. Але дуже рідко батьки знають, на що йдуть їхні гроші. Сьогодні під час засідання сесії ЛМР депутат від Галицької Партії Ігор Дякович звернувся до міської ради і вніс 5 конкретних пропозицій для наведення ладу у цій сфері.
Фото: vkurse.ua, pereveslo.org

Фото: vkurse.ua, pereveslo.org

Українська Галицька Партія ініціює наведення порядку із батьківськими внесками у навчальних закладах міста. Серед пропозицій – 5 основних пунктів.

1. Заборонити працівникам шкіл та садочків отримувати готівкові кошти від батьків.

2. Надавати благодійну допомогу лише на спеціальний банківський рахунок навчального закладу.

3. Усім школам та садочкам оприлюднювати звіти про використання батьківських коштів

4. Розробити єдине Положення про внески для усіх шкіл

5. Рекомендувати батькам створювати благодійні фонди при школах, які діятимуть як окремі юридичні особи.

Лише запровадивши чіткі правила щодо батьківських внесків, можна уникнути корупції та нецільового використання коштів – запевняють у Галицькій партії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!