Як найчастіше львів’яни пересуваються містом. Результати дослідження

4992 1
Інститут міста дослідив пересування львів’ян та оприлюднив статистику користування громадським транспортом, авто, велосипедом та ходьби пішки.
Фото: sykhiv.media

Фото: sykhiv.media

У Львові презентували результати соціологічного дослідження про пересування та мобільність львів’ян.

Читайте також: Місто коротких відстаней. Як розробляють План сталої мобільності для Львова

52% опитаних відповіли, що переважно переміщуються містом на громадському транспорті, 23% – на автомобілі, 18% – ходять пішки, 6% – користуються велосипедом. По 1% опитаних мешканців пересуваються на таксі або в інший спосіб.

По районах найчастіше громадським транспортом користуються у Личаківському та Шевченківському, водночас на авто найбільше мешканців пересуваються у Залізничному районі.

Попереднє опитування щодо мобільності у Львові проводили у 2014 році. Порівняно з його результатами, за останні п’ять років у Львові зросла кількість авто у сім’ї і, водночас, зменшилась кількість сімей, що не мають власного автомобіля.

Читайте також: (Не)довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

51% опитаних львів’ян кажуть, що у їхній сім’ї є велосипед. Здебільшого, 21%, мають лише один велосипед, 2% мають три велосипедів у сім’ї.

Щодо самокатів, які поки що залишаються новим способом пересування для львів’ян, то його мають 6% сімей (149 опитаних осіб).

Читайте також: Яким транспортом найчастіше користуються львів’яни у місті. Результати опитування

Якщо порівняти маршрути пересування із типом переміщення львів’ян, то на роботу у Львові найчастіше їздять на автобусах, трамваях, машині або  пішки. На щоденні та великі покупки львів’яни найчастіше також ходять пішки.

Читайте також: Львів потребує радикальних підходів. Юліан Чаплінський про розвиток міста

Дослідження проводили соціологи Інституту міста з 12 червня по 5 серпня 2019 року. В ньому взяли участь 2,5 тис. львів’ян віком від 14 років. Респондентів опитували за віком, статтю та районами проживання. Похибка репрезентативності вибірки не перевищує 2,3%.

Додамо, що результати дослідження є частиною розробки Плану сталої мобільності для Львова, який планують представити 12 вересня. Його напрацювання врахують у Інтегрованій концепції розвитку Львова, яка визначить загальний напрямок розвитку Львова на найближчі роки.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
22 Серпня, 2019 10:19
Ігор Д. Автор інфографіки плутає знаки порівняння (замість знаку більше ">" всюди поставив менше "<"). Виправте, будь ласка
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!