Як не отруїтися під час новорічних свят: поради медиків

2453 0
За словами головного фахівця медицини невідкладних станів Головного управління охорони здоров’я КМДА Анатолія Вершигори, у свята часто отруюються фальсифікованими алкогольними напоями й зіпсованими продуктами.

«Бажано купувати алкоголь у спеціалізованих магазинах або в супермаркетах. Не варто купувати алкогольні напої в кіосках або «розливайках». Саме там найчастіше виявляють найбільше фальсифікованого неякісного алкоголю, які викликають важкі отруєння, іноді зі смертельним результатом», – відзначив Анатолій Вершигора.

Медики також радять у новорічні свята добре харчуватися, їсти якнайбільше салатів зі свіжих овочів і фруктів, і не зловживати смаженою, гострою, жирною їжею, що приправляють приправами, які можуть привести до загострення хронічних захворювань.

У свята часто бувають отруєння, тому кожна господарка має звертати увагу на строки придатності продуктів і виготовлених страв. Наприклад, строк зберігання традиційного новорічного салату Олів'є - не більше 12 годин, звертають увагу лікарі.

За словами головного фахівця з гастроентерології ГУ охорони здоров'я КМДА Ігоря Червака, після новорічних свят росте кількість хворих із проблемами органів травлення.

«Щоб у свята не було проблем із травними органами, потрібно дотримуватися принципу достатності, не переїдати, не перевантажувати свій організм, вставати з-за столу з легким почуттям голоду - їжа, під впливом соків і ферментів, розбухає, обсяг її значно збільшується», - відзначив лікар.

Раніше українські медики порадили в новорічні свята утриматися від уживання енергетичних напоїв

Джерело: ФАКТИ. ICTV

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!