На правах реклами

Як не підхопити гральну залежність, ставлячи на українських спортсменів

1307 0
Не забувайте, що ставки на спорт – це всього лише розвага. Виділіть на неї певний бюджет, який не боїтеся програти і зупиніться, щойно його використаєте.
Фото: Українська Асоціація Футболу

Фото: Українська Асоціація Футболу

Зовсім скоро на нас чекає Кубок Світу, де українські спортсмени здобуватимуть перемогу для нашої країни. Ми, в свою чергу, підтримуватимемо їх вдома і слідкуватимемо за кожним матчем з екранів телевізорів. Чи доречно розважатися, коли в країні війна та як не підхопити гральну залежність?

Чи можна розважатися?

Перш за все, варто пояснити одну річ: ви не мусите стримувати позитивні емоції і відкладати розваги до закінчення війни. Насправді варто робити все навпаки: радіти найменшим речам і дозволяти собі робити те, що приносить вам задоволення. Якщо ви самі почуваєтеся добре – ви зможете допомагати і підтримувати інших, не виснажуючи при цьому власний ресурс. Тому не відкладайте радість на потім. Дивіться матчі, запрошуйте друзів, можете навіть згадати кричалки улюбленої команди, аби лише не заважати сусідам. 

Ставки на спорт: легально чи ні?

Друге питання, чи можна вдаватися до гемблінгу у такі часи, і чи не соромно це роботи? Довгий час будь-які ставки на спорт в Україні були заборонені. Тож всі букмекери, які працювали до 2020 року (року легалізації грального бізнесу в Україні), робили це нелегально. Це призвело до створення певного табу навколо гральної індустрії. Але ставити на спорт можна: головне правило – не зловживати. 

Перевіряйте сайти, перш ніж вносити гроші

Щоразу, як вам хочеться поповнити рахунок на незнайомому сайті, варто запитати себе, чи можна довіряти цьому сайту? Онлайн-букмекери є не виключенням. Варто бути вкрай обережним, обираючи сайт для ставок. Сайт має належати офіційній і, головне, легальній компанії, яка працює відповідно до українського законодавства. Наразі в Україні лише дві офіційні букмекерські контори з ліцензією, але сподіваємося, що ситуація зміниться на краще. 

Розважайтеся відповідально

Не забувайте, що ставки на спорт – це всього лише розвага. Виділіть на неї певний бюджет, який не боїтеся програти і зупиніться, щойно його використаєте. Ніколи не намагайтеся «відіграти» програні гроші. Якщо ви помітили, що гра перетворюється у залежність – одразу звертайтеся по допомогу. На сайтах легальних букмекерів має бути інформація про допомогу людям із залежністю. Також використовуйте «автоблок» свого акаунта, який закриває доступ на сайт на обраний вами час. Не бійтеся говорити про проблему з близькими. Вам буде легше з нею впоратися, якщо поруч буде підтримка. 

Ставте лише на «особливі» матчі

Найкращий спосіб робити ставки на спорт – це у колі відповідальних друзів під час перегляду важливих для вас матчів. Визначте свій ігровий бюджет і не дратуйтеся, якщо його програли. Не варто, в свою чергу, вважати виграні гроші – заробітком, адже саме таке ставлення створює ілюзію контролю над ситуацією, яка є геть випадковою. Пам’ятайте, що найголовніше – це гарно проведений час з друзями, а не раптова вдача.

 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!