Як не потрапити під колеса авта: 7 порад львівської водійки

2925 0
Нещодавно у Львові трапилась ДТП, у якій постраждали діти. Це сколихнуло громаду міста, яка вже домоглася освітити проблемний перехід. Львівська водійка, лікарка та тричі мама ділиться простими порадами із власного досвіду про те, як переходити дорогу на погано освітлених переходах.
фото: 4vlada.com

фото: 4vlada.com

Анна Думанська вже 10 років за кермом, тому її поради стануть у нагоді як водіям, так і пішоходам і, навіть, батькам найменших учасників дорожнього руху.

1. Перед пішохідним переходом пригальмовую, якщо його видно. У Львові є переходи, яких не видно. Знак закритий листям чи постером, а розмітка стерта. Якщо бачу дитину біля дороги, намагаюсь зменшити швидкість. Діти часто не усвідомлюють самі, куди побіжать наступної хвилини. Якщо на сусідній смузі зупинилась машина – пригальмовую.

Читайте також: У Львові знайшли водія, який збив дітей на пішохідному переході

2. П'яний на дорозі – просто зупиняюсь. Не проскакую на жовтий. Уклін за цю науку безіменному працівникові ДАІ. Дай Бог йому здоров'я і гарну роботу.

3. Намагаюсь дітям купувати світлий зимовий одяг. Хотіла вбирати у світловідбиваючі  жилети відмовились. А щоб нашити  в кишені смужки із такого матеріалу , щоб вони їх ввечері з кишень вивішували у Львові не знайшла.

4. Вчу дітей переходити повільно, а не перебігати. Перед переходом треба  подивитись водію в очі, переконатись, що він тебе бачить, а не пригальмував з інших причин. Перейшовши одну смугу, зупинитись на ній. Ця машина вже стоїть. Тепер треба дивитись, чи зупинилась сусідня.

5. Візочок не котити перед собою, а тягнути за собою. Дітей із санчат при переході дороги виймати. Це написано в правилах. Мені два роки тому на дорозі дитина випала з санчат під колеса, а мама потягла санчата далі.

6. Ровери на пішохідному переході переводити, а не їхати ними. Це також є в правилах.

7. Якщо водій гучно подає сигнал, особливо вночі, у дощ, коли ожеледиця тощо, то не тому, що хоче вас налякати. Можливо він бачить якусь небезпеку, або машина втратила керування.

Нагадаємо,  у 2016 році у Львові планують освітити приблизно 100-110 пішохідних переходів. Цю цифру приймали, виходячи з тієї суми, яку пропонують в бюджеті розвитку міста. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!