Як не травмуватись при ожеледиці: п'ять порад медиків

2213 1
У департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації закликають громадян бути уважними та обережними на вулицях взимку, щоб уникнути травматизму. Аби запобігти травмам, медики радять дотримуватись простих порад.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Насамперед варто пам’ятати про таке:

- слід носити взуття на плоскій підошві або низькому квадратному каблуці. Краще, якщо підошва буде з великою ребристістю, яка не ковзає;

- в ожеледицю ходити якомога повільніше;

- людям літнього віку, найбільш схильним до травматизму, рекомендується прикріплювати на підошву звичного взуття спеціальні накладки «проти ожеледі»;

- займаючись екстремальними видами спорту, слід дотримуватися техніки безпеки, використовувати захисні аксесуари (налокітники, наколінники, шоломи);

- для катання на лижах, ковзанах та санчатах дітей необхідно забезпечити усіма необхідними засобами захисту, а також навчити правил техніки безпеки.

Увага і обережність є найкращими засобами для профілактики травматизму, і не лише зимового. А тому, виходячи на вулицю, особливо, коли плюсова температура різко змінюється на мінусову або навпаки, варто оцінювати кожен свій крок, – інформують львівські медики.

Нагадаємо, як розповіли Tvoemisto.tv у прес-службі ЛМР, якщо львів’яни натраплятимуть на слизькі та небезпечні ділянки, вони можуть звертатися на «гарячу» лінію міста, в районні адміністрації або до комунальних підприємств.

Зазначимо, телефонувати на «гарячу» лінію міста можна цілодобово за телефонами:

- 032-297-59-11 (з мобільних телефонів);

- 14-80 (зі стаціонарних телефонів).

Контакти районних адміністрацій міста:

Галицька районна адміністрація –  тел. 261-10-36.

Залізнична районна адміністрація – тел. 295-82-40, 295-82-35.

Личаківська районна адміністрація – тел. 254-62-06.

Сихівська районна адміністрація – тел. 254-64-02, 254-64-08.

Франківська районна адміністрація – тел. 237-33-32.

Шевченківська районна адміністрація – тел. 252-17-67.

Актуальні телефонні номери, адреси та години прийому кожного ЛКП можна переглянути ТУТ.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
11 Січня, 2016 11:49
Остап Найважливіше: на проблемних ділянках ходити на зігнутих в колінах ногах.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!