Як облаштувати внутрішнє подвір'я у Львові. Інфографіка

4028 0
21 червня в межах міської ініціативи «Урбан кафе» львів'янам розповіли про приклади оновлення внутрішніх подвір’їв силами мешканців та успішне відновлення спільного простору.

Учасникам розповіли, які рослини годяться для облаштування двору. Зокрема, які є сонцелюбивими, а які – тінистими.

Про загальні рекомендації наповнення типового внутрішнього двору розповів ландшафтний дизайнер студії «M.Art» Михайло Закопець.

Чотири найбільші помилки під час влаштування дворика:

• дерева не того розміру;

• не ті рослини (тінисті чи сонцелюбиві);

• сад не відповідає стилю будинку;

• хочеться вмістити все;

Маленькі секрети успіху: 

  • не використовувати автомобільні шини;
  • використовувати більш природні матеріали;
  • не фарбувати вапном старі дерева та бордюри;
  • використовувати "живу" стіну: дівочий виноград чи плющ;
  • формуйте квітники, використовуючи кольорові можливості;

Повний текст презентації.

Рекомендації щодо облаштування прибудинкової території надав і архітектор проекту “Ревіталізація Підзамче”, учасник урбан-руху Lypneva.com Матвій Дух. Він радить використовувати вуличні меблі та вазони.

Крім того, досвідом облаштування території без значних капіталовкладень поділились мешканці, які розповіли про облаштування дворів власними силами на прикладі вулиць Котлярської та Князя Лева.

«До відновлення подвір’їв мешканці підійшли по-різному: одне з них завжди відкрите і тут раді гостям та туристам, інше ж доступне лише для мешканців. Та спільним стало усвідомлення простору внутрішнього двору й можливостей облаштування його до потреб мешканців – незалежно від того, чи це спортивно-ігровий двір, чи експозиція цікавих предметів з приватних колекцій. Учасники обговорення власними прикладами підтвердили, що цілком реально облаштувати двір із незначним фінансовим внеском», – розповів директор Інституту міста Олександр Кобзарев.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!