Як обрати безпечні новорічні прикраси. Пояснення

1102 0
Найкращими маркерами якості може бути фарба й запах.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

У Центрі громадського здоровя дали низку порад, які допоможуть купити якісні й безпечні ялинкові прикраси напередодні свят. Фахівці кажуть, що якісні новорічні іграшки прослужать багато років, тож рекомендують обирати їх відповідально.

Правило перше: не обирайте іграшки лише за принципом «красиво/некрасиво». Зверніть увагу на їхню якість і безпечність.

По-друге, купувати іграшки варто в спеціалізованих точках: у великій мережі або в спеціалізованому магазині. На стихійних ринках чи в переходах ви не отримаєте гарантії якості та захисту прав споживача.

Читайте також: Гід різдвяним Львовом. Головні святкові локації

Третє – перевіряйте, чи на упакуванні вказаний виробник, склад виробу, чи є документи, що засвідчують якість і безпеку. У ялинкових прикрасах низької якості можуть міститися токсичні речовини, як-то фенол, свинець. Вони небезпечні, особливо для дітей.

По-четверте, найкращими маркерами якості може бути фарба й запах. Фарба і блискітки на іграшці не мають обсипатися навіть від легкого тертя, а запах – не бути різким. Гострі кінці кріпильних матеріалів мають бути недоступними й надійно закритими захисними ковпачками.

Наостанок, якщо купуєте електричні прикраси й різну ілюмінацію, обов’язково перевіряйте сертифікати. Перевірте цілісність і склад конструкції: лампочки мають міцно триматися в гніздах, вилка і шнур надійно з’єднані, а виріб зроблений із вогнетривкого матеріалу. Попросіть продавця включити гірлянду, щоби перевірити чи від тепла не з’являється різкий запах, не сильно нагрівається. Потужність має бути до 65 Вт.

Читайте також: Цьогорічну ялинку до Львова привезуть з села Оброшине

«Віддавайте перевагу товарам українських виробників і з маркуванням державного стандарту, складу виробу, гарантійного терміну. Найбезпечніше – виготовити новорічний декор своїми руками. Так ви уникнете шкідливого впливу пластику чи інших матеріалів», – додають у ЦГЗ.

Нагадаємо, що напередодні Tvoemisto.tv розповідало про те, яку ялинку краще обрати: живу, штучну чи в горщику. Детальніше про це читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!