Як отримати субсидію готівкою. Інструкція

7530 0
У березні в Ощадбанк надійдуть гроші за лютий.
фото: tenews.te.ua

фото: tenews.te.ua

Із березня Мінсоцполітики запроваджує виплату субсидій готівкою для тих, хто оформив пільгу у 2018 році. Для того, щоб отримати гроші, потрібно зробити три прості кроки, пояснюють у міністерстві.

Так, щоб у березні отримати монетизовану субсидію для сплати за комунальні послуги, спожиті у лютому, потрібно:

  • звернутись в Ощадбанком з паспортом та ідентифікаційним кодом;
  • отримати грошовий переказ;
  • відкрити персональний банківський рахунок в Ощадбанку для перерахунку коштів на наступні місяці.

Нагадаємо, пенсіонери отримують субсидію живими грошима разом з пенсією. Гроші можна буде зняти в банкоматі того банку, де відкритий пенсійний рахунок. Тим, хто не має пенсійної картки, гроші принесуть працівники «Укрпошти».

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

«Якщо сім’я отримує щомісяця від держави субсидію у розмірі 1600 гривень, а платіжка за газ у лютому прийде на 1100 гривень, 500 гривень  залишиться їй на власні потреби або для оплати рахунку, скажімо, за воду чи електроенергію. Тобто, суть нового механізму полягає у тому, що домогосподарство отримуватиме підтримку від держави у вигляді субсидії готівкою і далі зможе самостійно розраховуватися за спожиті послуги, а зекономлені кошти використати на свій розсуд. Таким чином, таке поняття як обов’язковий платіж скасовується», – пояснюють у Мінсоцполітики.

Читайте також: В Україні удосконалили умови отримання субсидій. Що змінилося

Всі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році, беруть участь у чинній моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті ними послуги здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалюваного сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через той же банк.

Така система діятиме до травня, відтак Уряд вирішить, яка модель монетизації є більш ефективною, та запровадить одну з них.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!