Як організований рух на вулиці Шевченка у Львові. Пояснення

2145 0
Повністю завершити ремонт планують до кінця травня.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Для проїзду приватного транспорту у Львові відкрили чергову ділянку вул. Шевченка – від вул. Яцкова до вул. Бортнянського. Проїзними стали: перехрестя вулиць Яцкова – Шевченка; смуга руху від вул. Яцкова до вул. Бортнянського в одному напрямку (лише права сторона) та виїзд з вул. Бортнянського на вул. Шевченка через вул. Юнаківа.

Джерело: ЛКП «Львівавтодор»

Відповідно до схеми організації дорожнього руху погодженої в поліції є:

  • вул. Шевченка є проїзною від квазікільця до вул. Бортнянського;
  • на ділянці від вул. Яцкова до вул. Бортнянського рух транспорту лише в одному напрямку – відкрили для руху лише праву сторону; ліву – планують відкрити через два тижні.

 

Читайте такожОстанній етап робіт на вулиці Хмельницького у Львові планують розпочати навесні

Щодо руху по бічних вулицях, то вул. Єрошенка є двосторонньою, вул. Яцкова – теж, а вулиця Турянського – одностороння. Також ділянка вул. Бортнянського – від вул. Шевченка до вул. Квітки-Основ'яненка – є односторонньою. Через вул. Бортнянського можна виїхати на вул. Городоцьку і рухатися далі в напрямку центру.

«Орієнтовно через два тижні на ділянці від вул. Яцкова до вул. Бортнянського плануємо зробити двосторонній рух, відкривши для поїзду ліву сторону вулиці. Натомість повністю завершити ремонт на вул. Шевченка і відкрити її для проїзду транспорту плануємо до кінця травня цього року», – каже директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Нагадаємо, що від початку воєнного стану в Україні усі підрядні організації призупинили виконання будівельних робіт, реконструкцій, капремонтів, які мали продовжитися, розпочатися чи завершитися на різних вулицях Львова. Однак на початку травня минулого року підрядник вирішив відновити ремонт вул. Шевченка. На той час там зроблено було вже 80% із запланованого у третьому етапі реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн. Їх проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».​ 

Попередні два етапи реконструкції цієї вулиці завершили, роботи на ділянці від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого виконали за 58,8 млн грн, а першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазікільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня 2020 року. Цю ділянку відремонтували за майже 90 млн гривень.

Загалом ремонт на вул. Шевченка обіцяють завершити до кінця травня цього року.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!