Шептицький замість Квіта. Чиї портрети є у львівських школах?

3176 0
Міністр освіти на науки України виступив із заявою про те, що розміщення його портретів та інших державних службовців у закладах освіти є неприпустимим. Tvoemisto.tv дізналося, портрети яких відомих українців можна побачити у львівських школах та чи є серед них Сергій Квіт.
фото: www.ednist.info

фото: www.ednist.info

 «Зважаючи на окремі факти, що надходять до Міністерства освіти і науки України, вважаю, що розміщення портретів міністра освіти і науки та інших державних службовців у закладах освіти є неприпустимим.

Школа має закладати в дітях здатність критично і незалежно мислити. Вона не повинна привчати учнів до улесливості, чинопошановування чи культу керівних осіб.

МОН рекомендує розміщувати для загального огляду насамперед державні символи, портрети історичних діячів та випускників, якими пишаються навчальні заклади. Це можуть бути, зокрема, ті, хто відзначився, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України», – йдеться у заяві Міністра освіти і науки Сергія Квіта.

Як розповіла Tvoemisto.tv в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, у кожному навчальному класі має бути встановлена обов’язкова атрибутика. До неї ми відносимо українську символіку: прапор, текст гімну та герб. Решта атрибутів, зокрема й портрети, встановлюють на розсуд навчального закладу.

Проте, за словами чиновниці, у львівських навчальних закладах не практикують розміщувати портрети державних службовців.

«Жоден  навчальний заклад Львова не отримав інформацію від управління освіти з приводу вшанування того чи іншого міністра. Тому у львівських навчальних закладах є портрети тих українців, котрі прославили державу. Серед них Андрей Шептицький, Іван Франко, Тарас Шевченко, Леся Українка та інші», - розповіла Зоряна Довганик.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!