Як отримати безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану

1327 0
Юристи системи безоплатної правової допомоги дають відповіді на запитання про те, як перетинати державний кордон, оплачувати комуналку, отримати статус ВПО тощо.
фото: www.dw.com

фото: www.dw.com

Внутрішньо переміщені особи, біженці та інші, кому потрібна правова допомога у час війни, можуть отримати її безоплатно. Це можна зробити онлайн, по телефону та безпосередньо у бюро правової допомоги, у консультаційних пунктах.

Під час війни у людей виникає безліч правових питань. Зокрема, як перетинати державний кордон, оплачувати комунальні послуги, отримати статус ВПО або біженця чи як захистити трудові права. Юристи системи безоплатної правової допомоги дають відповіді на ці та інші запитання.

Читайте також: Куди звертатися львів’янкам, що потерпають від насилля 

Скористатися допомогою можна за телефоном: 800 213 103. Тут надають консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки у межах України безкоштовні. Дзвінки з-за кордону – за номером +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка за тарифами оператора).

Отримати онлайн правову допомогу  можна у кабінеті клієнта на сайті системи «Безоплатна правова допомога», у мобільних застосунках «Безоплатна правова допомога» або «Твоє право» у Телеграмі та Вайбері за посиланням.  Натомість консультаційні пункти у Львова працюють за двома адресами: вул. Винниченка, 30 (тел. (032) 255 65 71) та вул. Генерала Чупринки, 71 (тел. (032) 237 08 09).

Читайте також: Чи зможуть переселенці у Львові придбати житло на пільгових умовах і що для цього потрібно

Подивитися розташування, номери телефонів та актуальну інформацію про режими роботи інших бюро правової допомоги можна на мапі. Там також є графік роботи консультаційних пунктів.

Для довідки

Безоплатна правова допомога – це надання правових послуг, що гарантуються державою та повністю фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!